Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podpora nemocnice, dětského domova a fotbalistů. Sociální odpovědnost je pro Vertiv důležitou součástí firemní kultury

PR článek

Společnost Vertiv letos oslaví 30 let působení na českém trhu. Zabývá se výrobou kritické infrastruktury a obecně vybavení datových center. Důležitou součástí společnosti je ale také zodpovědnost ke svému okolí a jeho podpora. Čemu všemu se Vertiv v rámci sociální odpovědnosti věnuje? Na to jsme se zeptali personální manažerky Hany Olšarové.

Kromě „svého oboru“ se snažíte být jako firma také sociálně odpovědní ke svému okolí. Co všechno v této oblasti Vertiv podniká a proč je to pro Vás důležité?
Pro nás, jako pro globální společnost specializující se na poskytování řešení pro kritickou infrastrukturu je hned několik důvodů, proč se této iniciativě věnovat. Jako tu hlavní vnímám náš závazek k udržitelnosti – v uplynulém roce jsme například ve spolupráci s organizací Treedom vysadili 5 200 stromů v 12 zemích.

Jako další je samozřejmě naše lokální komunita, která je pro nás velmi důležitá a ve které se nechceme jen pasivně pohybovat, ale chceme do ní opravdu patřit.
Ze své pozice nesmím opomenout zmínit také posílení značky zaměstnavatele, což je klíčové pro nábor nových kolegů. V současné době máme přes 50 otevřených pozic, které potřebujeme obsadit, abychom podpořili růst našeho závodu a uspokojili naše zákazníky.

Jak dlouho se těmto aktivitám Vertiv věnuje?
Od samého počátku. Historicky jsme se zaměřovali na zaměstnávání osob 55+, podpoře hokejového klubu ve Strakonicích, Domova pro seniory ve Volyni a také Dětského Domova ve Volyni.

V posledních letech pořádáme také workshopy pro studenty středních škol, s vysokoškoláky pracujeme na jejich závěrečných pracích a studentům nabízíme jak celoroční placené praxe, tak také rotační programy s přímým kontaktem s našimi globálními týmy.

Výrobní závod v Nišovicích (dnes už Vertiv) letos oslaví 30 let na trhu. Výroba na jihu Čech je třetí největší v celé Evropě

Už 30 let na trhu oslaví v letošním roce firma Vertiv z Nišovic na Strakonicku. Společnost se zabývá výrobou kritické infrastruktury a obecně vybavení datových center. S jejich výrobky se člověk v běžném životě přímo nesetká, svět už bez nich ale...

Finanční podporu od vás v letošním roce dostal například místní fotbalový klub nebo dětský domov ve Volyni…
V klubu hrají a trénují naši zaměstnanci. Tuto spolupráci vnímám jako důležitou především z pohledu wellbeingu. Duševní a fyzické zdraví našich zaměstnanců jsou pro nás nejvyšší prioritou. Chceme se aktivně podílet na jejich duševním i fyzickém blahu, nejen na pracovišti, ale i mimo něj.

Loni před Vánoci jsme darovali místnímu dětskému domovu vánoční stromeček, který jsme společně s dětmi nazdobili. Dětský domov jsme podpořili také finančně a rádi bychom propojili děti s našimi zaměstnanci skrze aktivity a soutěže na letošním dni otevřených dveří.

Plánujeme také pro děti uspořádat sbírku oblečení. Jednu menší už letos uspořádala naše kolegyně, rádi bychom to ale udělali trochu ve větším měřítku.

Dětský domov plánujeme letos podpořit i vánočními dárky. Některé z dětí se chystají jít studovat dál, ale bohužel nemají k dispozici potřebné technické vybavení. Rozumíme, že každý má své sny, ale ne všichni dostanou příležitost je uskutečnit. Proto bychom rádi alespoň trochu přispěli k tomu, aby se dětem jejich sny přiblížily.

Před létem bychom také rádi podpořili Nemocnici ve Volyni a darovali jim pojízdné geriatrické křeslo, které umožní seniorům volný pohyb v prostorách nemocnice a v přilehlém parku. Podpora zranitelných skupin, jako jsou senioři, pro nás představuje završení našich etických závazků vůči celému spektru obyvatelstva. Tato spolupráce je pro nás i naše zaměstnance důležitou a citlivou záležitostí. Věříme, že těmito aktivitami přispějeme ke zlepšení pohody a kvality života seniorů v nemocnici ve Volyni.

Zmínila jste, že spolupracujete také se středními a vysokými školami. Je to pro Vás i příležitost, jak si „vychovat“ potenciální zaměstnance?
Podpora středních škol ve Strakonicích, Písku a v Českých Velenicích, odkud k nám každoročně přicházejí studenti na jejich povinné praxe, je pro nás samozřejmostí. Mnoho z nich u nás pak pracuje i přes léto formou brigád.

Pro studenty pořádáme pravidelné praktické workshopy u nás v závodě anebo odborné přednášky u nich ve třídách. Všem na oplátku nabízíme možnost sponzorských darů na jejich maturitní plesy. Touto spoluprací budujeme vztahy s potenciálními zaměstnanci a investujeme tak přímo do budoucnosti naší firmy. Studenti nám přináší nové perspektivy a inovativní nápady, což posiluje naši konkurenceschopnost.

Jako společnost jste i díky všem zmiňovaným aktivitám získali mnoho ocenění. Můžete nějaká zmínit?
V roce 2023 jsme získali 2. místo v kategorii "Velké organizace s více než 250 zaměstnanci, jejichž hlavní náplň činnosti je podnikání" v soutěži Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost za rok 2022. Ve stejné soutěži jsme se umístili na 1. místě v roce 2019. V soutěži Fajn firma 55+, která oceňuje společnosti v Jihočeském kraji za jejich přínos k zaměstnávání osob starších 55 let, se Vertiv v roce 2023 umístil na 1. místě.

Jaké jsou v tomto směru vaše cíle do budoucna? Ať už z pohledu zmiňovaných CSR aktivit nebo získaných ocenění?
Po loňském roce, který pro nás byl v některých měsících výzvou z pohledu naplnění výroby a získání potřebného počtu zakázek jsem nesmírně ráda, že letos máme možnost obnovit naše dlouholeté spolupráce s lokálními institucemi a disponujeme dostatečnými prostředky k tomu, se pustit do partnerství nových. To vnímám pro letošek jako klíčové.

Cílem obecně je pro nás posílení vztahů v místní komunitě, a to skrze nejen finanční podporu, ale také dobrovolnictví. Společenská odpovědnost a ohleduplnost je jeden z našich celozávodních strategických cílů. Spolupráce s lokálními školami, sportovními kluby nebo jinými institucemi nám otevírá cesty k novým myšlenkám, technologiím a zdrojům, což má velmi pozitivní dopad na rozvoj naší výroby, firemní kulturu a spokojenost našich zaměstnanců.

V letošním roce, při příležitosti našeho třicetiletého výročí od založení firmy, plánujeme také den otevřených dveří, který se uskuteční v neděli 2.6. od 11 do 15 hodin u nás v Nišovicích. Rádi bychom tuto událost využili nejen k náboru nových kolegů a podpoře místní ekonomiky, ale především právě k propojení Vertivu s místní komunitou, zvýšení povědomí o firmě a posílení našeho závazku vůči principům CSR.

Ohodnoť článek

Štítky Vertiv, Vertiv Czech, Nišovice, kritická infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpora nemocnice, dětského domova a fotbalistů. Sociální odpovědnost je pro Vertiv důležitou součástí firemní kultury  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.