Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Turisty na Šumavu a Lipno budou i letos převážet cyklobusy. Kraj rozšířil nabídku

Šumava, Lipensko, Novohradské hory, Orlík, Třeboňsko a Česká Kanada. To jsou místa, kam budou i v letošním roce jezdi cyklobusy. Jde celkem o 11 linek, které budou moct turisté na kolech využívat až do října.

Na projektu cyklobusů spolupracuje Jihočeský kraj spolu s Jihočeským koordinátorem dopravy (JIKORD) a dalšími smluvními dopravci. Takzvané cyklobusy, které přepravují turisty s jízdními koly, budou jezdit od 18. května až do 13. října.

Kromě tras, které už fungovaly v minulých letech, přidal letos kraj nová spojení a nabídku tak podstatně rozšířil. „Konktrétně se jedná o prodloužení trasy Vltavské linky, která původně spojovala České Budějovice s Horní Planou, v letošním roce se cestující touto linkou dostanou přes Volary až na Kvildu. Zároveň přibyly nové spoje mezi Vyšším Brodem a Horní Planou rozložené v průběhu dne. Dále je rozšířen provoz po centrální Šumavě prostřednictvím nového spoje mezi Kvildou, Horskou Kvildou a Vimperkem,“ uvedl jednatel společnosti JIKORD Jiří Kafka.

Mezi jednotlivými cyklospoji lze přestupovat, a to jak mezi autobus, tak i vlaky. Linky jsou provozovány malokapacitními a klasickými autobusy, kapacita přepravy kol se tak pohybuje dle linky od 5 do 25 kol.

Cyklisté si tak snadno mohou snadno užít zhruba 200 kilometrů cyklostezek v okolí Lipna. „Stezky jsou dobře značené a vedou krásnou krajinou okolo lipenského jezera a podél řeky Vltavy. V květnu došlo k slavnostnímu otevření další části cyklostezky mezi Lipnem nad Vltavou a Vyšším Brodem, která představuje významnou krajskou investici. I proto je zajištění odpovídající dopravní obslužnosti v oblasti Lipenska logickým krokem,“ dodal náměstek hejtmana pro dopravu  Antonín Krák (SOCDEM).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cyklobusy, turistika, jižní Čechy, Šumava, Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisty na Šumavu a Lipno budou i letos převážet cyklobusy. Kraj rozšířil nabídku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.