Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Parapety z přírodního kamene jsou jedinečné a na celý život, říká Stanislav Schwarz z kamenictví TONE OF STONE

PR článek

Rostoucím trendem posledních let je návrat k přírodním materiálům, které jsou krásné a hlavně kvalitní, za což si dnes lidé rádi připlatí. Své uplatnění nachází přírodní kámen v interiéru i exteriéru. Ve stavebnictví jak v komerčních, tak rezidenčních nemovitostech. Narozdíl od levných, nekvalitních náhražek plných chemie a s vysokou uhlíkovou stopou, je přírodní kámen investice, která se mnohonásobně vrátí.

Kámen jako praktický designový prvek s širokým množstvím užití

Přírodní kámen se využívá zejména pro svůj přírodní původ a krásu, odolnost, tvrdost a snadnou údržbu. Kromě kamenných parapetů najde využití také na kuchyňské pracovní desky, obklady krbů, nebo velkoformátové designové obklady stěn. Již samotné parapety z přírodního kamene nám do interiéru vnesou kus 100% přírodní krásy.

Je důležitým faktorem při výběru přírodního kamene vzhled?

„Je to velmi důležitá část v procesu rozhodování mnoha lidí, dokonce bych řekl, že jedna z nejdůležitějších a zaslouženě. Díky přírodnímu původu bude každá realizace vždy jedinečná. Pokud pomineme jednobarevné typy kamenů, tak v podstatě neexistují dvě stejné desky přírodního kamene.”

Kamenné parapety na míru je možné dnes objednat online

Vybrat kamenný parapet zvládne úplně každý. „V online kalkulátoru kamenných parapetů si jednoduše můžete vybrat kámen, zadat rozměry, množství, typ opracování a okamžitě vidíte cenu, za kterou si můžete na míru vyrobené parapety nechat doručit až ke dveřím, nebo objednat s montáží.“

Jak vnímáte rostoucí poptávku po parapetech z kamene?

„Naprosto to chápu. Kamenné parapety nabízí nepřeberné množství barev a kreseb, a navíc je lze v interiéru skvěle kombinovat s dalšími prvky z kamene. Velmi oblíbené je spojení pracovní desky a okenního parapetu. Vznikne tím krásně čistá plocha bez zbytečných spojů, kde by se mohly zachytit nečistoty. Kámen také akumuluje okolní teplo, které opět postupně uvolňuje a pozitivně tak ovlivňuje klima v místnosti.“


Kuchyňská pracovní deska ze žuly Steel Grey v kartáčovaném povrchu, vyfrézované odkapové drážky a vsazený dřez (Zdroj: Kamenictví TONE OF STONE)

Které druhy kamene zvolit?

Nejvíce je pro parapety používána žula, kvarcit, travertin a mramor. „Zejména žula nebo kvarcit jsou velmi tvrdé a neporézní, jsou tedy prakticky bezúdržbové, stačí je pouze opláchnout vodou, nebo mýdlovým roztokem. Proto se nejčastěji volí pro venkovní kamenné parapety.”

Mramor není možné použít na venkovní parapety?

„Pokud použijeme mramor pro venkovní parapety, je vhodné ho ošetřit impregnací, kterou je potřeba obnovovat, aby si zachoval vzhled beze změny. Nebo se může nechat přirozeně stárnout, časem získá přirozenou patinu.“

Proč volit právě kamenné parapety?

„Parapety z přírodního kamene vás bez problémů přežijí. Není nutné řešit po čase výměnu zažloutlých a pokroucených plastových parapetů, není potřeba obnovovat nátěry jako u plechových, ani časem nezezelenají jako měděné. Když se je rozhodnete z nějakého důvodu vyměnit, lze je ze 100 % zrecyklovat a vrátit zpět do přírody nebo znovu využít,” uzavírá Stanislav Schwarz ze zakázkového kamenictví TONE OF STONE.

TONE OF STONE je zakázkové kamenictví, specializující se na výrobky z přírodního i umělého kamene, zejména kamenné kuchyňské pracovní desky, koupelnové desky a obklady, interiérové a exteriérové kamenné parapety, stoly, obklady krbů, designové obklady stěn, prosvícené onyxové a mramorové stěny, kamenné schody, pomníky, hroby a další. Zpracováváme žulu, mramor, kvarcit, travertin, onyx i umělé kameny jako Technistone, Dekton, Silestone, a další. Zakázky jsme schopni realizovat od zaměření, přes výrobu až po montáž po celé ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kamenictví, přírodní kámen, České Budějovice, TONE OF STONE, Společnost, interiér, exteriér, design

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parapety z přírodního kamene jsou jedinečné a na celý život, říká Stanislav Schwarz z kamenictví TONE OF STONE  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.