Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krajský sokolský slet v Českých Budějovicích. Slavnostní setkání proběhne na Sokolském ostrově

PR článek

V sobotu 8. června se na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích odehraje událost, která spojí pohyb, tradici a vášeň – Krajský sokolský slet. Tento jedinečný sportovní a kulturní zážitek přivítá přibližně tisíc cvičenců z jihočeského kraje, kteří se představí ve 12 skladbách. Začátek vystoupení pro veřejnost je od 15:30.

Tradice sokolské hnutí v Čechách trvá již 160 let a tento Krajský slet v Českých Budějovicích není jen oslavou této dlouhé historie, ale také příležitostí prezentovat svoji činnost široké veřejnosti. Sokol přináší sport pro každého, bez rozdílu věku a příjmu. Nabízí sportovní aktivity pro děti od batolecího věku až po seniory. Sokol je otevřen všem, kdo věří v sokolské hodnoty: sport, občanství, komunita, osobnost a laskavost.

Akci bude předcházet sletový průvod v pátek 7. června od 18 hodin za doprovodu dechového orchestru. Průvod vyjde ze Sokolského ostrova a povede ulicí Dr. Stejskala, přes náměstí Přemysla Otakara II. a zpět na Sokolský ostrov.

Krajský sokolský slet v Českých Budějovicích je také spojen s nadcházejícím 17. všesokolským sletem v Praze, který se bude konat 4. a 5. července v pražském Edenu. Tato událost ukáže jednotu a sílu sokolského hnutí na celostátní úrovni a bude pokračováním dlouhé tradice, která propojuje lidi napříč generacemi.

Ale to není vše! Kromě sportovních a kulturních událostí spojených s krajským sletovým programem mohou všichni zájemci přijít také na výstavu do Jihočeského muzea s názvem "Lví silou, vzletem sokolím: Sokol na jihu Čech v letech 1869–2024". Tato výstava představuje bohatou historii a vývoj Sokola v regionu od jeho založení až po současnost. Výstava probíhá do 15. září a nabízí jedinečný pohled na významné události a osobnosti spojené s tímto významným hnutím.

Takže si označte kalendáře a přijďte se na Sokolský ostrov v Českých Budějovicích 8. června podívat, abyste prožili den plný sportovních vystoupení a společného sdílení. Buďte součástí této vzrušující události, která oslavuje tradici, pohyb a jednotu Sokolů!

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sokol

Štítky Sokolský ostrov, sokolové, sokolský slet, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský sokolský slet v Českých Budějovicích. Slavnostní setkání proběhne na Sokolském ostrově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.