Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

S rozveselením českobudějovických seniorů začnou pomáhat alpaky

Mazlení se zvířaty má údajně uvolňovat endorfiny. Procházky s alpakami Růženkou, Běluškou a Jůlinkou by měly seniorům přinášet potěšení. 

Město schválilo přijetí finančního daru v hodnotě 27 tisíc korun z veřejné sbírky Ježíškova vnoučata. Ten městu daroval Nadační fond Českého rozhlasu pro Domov seniorů Máj. 

Peníze pomůžou s projektem Zvířecí návštěvy v domě pro seniory. Ředitelka sociálního zařízení Petra Zimmelová si myslí, že alpaky budou klientům přinášet zklidnění a radost. Stanou se proto běžnou součástí života v domově. 

Alpaky se stanou běžnou součástí života v domově.

„Konkrétně se jedná o lamaterapii, kde sehrávají hlavní roli alpaky. Podle odborníků pohlazení a pomazlení těchto přátelských zvířat uvolňuje endorfiny, které podporují pocit štěstí a pohody, a i taková procházka s alpakou mže být velkým potěšením. Milá a dobrácká zvířata svým pozorným, člověka respektujícím a lehce zvědavým projevem dokážou vytvářet kamarádskou atmosféru a je prokázáno, že zaujmou i osoby, které jinak neprojevují o žádnou činnost příliš velký zájem,“ uvedla primátorka města České Budějovice Dagmar Škodová Parmová

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky alpaky, senioři, terapie, dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S rozveselením českobudějovických seniorů začnou pomáhat alpaky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.