Počasí dnes30 °C, zítra29 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Budějčáci přihlásili do participativního rozpočtu 51 projektů

Obyvatelé Českých Budějovic přihlásili do participativního rozpočtu v letošním roce 51 projektů za více než 70 milionů korun. Město je do konce srpna posoudí a na podzim z nich veřejnost vybere nejvhodnější. Na participativní rozpočet České Budějovice letos stejně jako loni vyčlenily deset milionů korun.

„Letošní ročník se těší poměrně velké pozornosti a také rozmanitosti. Všechny projekty jsou k nahlédnutí v galerii projektů na webu a nyní procházejí schvalovacím procesem. Hodnocena je nejen formální správnost a realizovatelnost nápadů, ale také jejich přínos a vhodnost pro danou lokalitu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Obyvatelé v participativním rozpočtu například navrhují výstavbu cyklostezky mezi lokalitou Zavadilka a Vrbenskými rybníky, revitalizaci náměstíčka před biografem Kotva nebo vyřešení parkovacích míst před poliklinikou Jih.

Hlasování lidí začne 1. října a potrvá celý měsíc. Město letos u participativního rozpočtu udělalo několik změn. „Jednou z nich je snížení věkové hranice hlasujících na 15 let. Hlasování bude opět probíhat elektronicky prostřednictvím webu. Připravovanou novinkou je přidání další možnosti ověření totožnosti, kromě zadání čísla občanského průkazu to bude možné také prostřednictvím elektronické identity občana. Vyšli jsme tak vstříc lidem, kteří po této změně volali,“ řekl Maroš.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PRO Budějce

Štítky ČR, správa, hospodářství, České Budějovice, participativní rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Janda

Já se spíš divím, že ta cyklostezka už dávno není. Bude výstava těch projektů na náměstí ?

Neděle, 16. června 2024, 09:27Odpovědět

Budějčáci přihlásili do participativního rozpočtu 51 projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.