Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Před prázdninami je na jihu Čech nahlášeno více než 160 dětských táborů. Další budou přibývat, očekávají hygienici

V Jihočeském kraji je před začátkem letních prázdnin nahlášeno více než 160 dětských táborů pro 23 tisíc dětí. Podle krajské hygienické stanice se budou čísla v následujících týdnech ještě zvyšovat. Loni se na jihu Čech uskutečnilo 357 akcí, na kterých se rekreovalo přes 38 tisíc dětí.

„K dnešku máme nahlášeno 146 zotavovacích akcí, z toho v jednom případě jde o tábor putovní, a na nich 22 506 dětí. Dále je nahlášeno 21 jiných podobných akcí, tedy táborů do třiceti dětí, kde se má rekreovat 516 dětí. I tady půjde v jednom případě o tábor putovní. Celkem tak k dnešku registrujeme 164 táborů a na 23 tisíc rekreovaných dětí, ale tato data se budou v dalších dnech a ještě i v průběhu prázdnin samozřejmě měnit,“ uvedla šéfka jihočeských hygieniků Kvetoslava Kotrbová.

S pořádáním dětských táborů souvisejí také hygienická opatření, která mají za cíl předejít riziku zdravotních komplikací a organizátoři je musejí ze zákona dodržovat. „Loňskou sezonu hodnotíme jako klidnou, uskutečnili jsme 128 kontrol táborů a stravovacích zařízení. Nemuseli jsme ale vydat žádný zákaz konání a neevidovali jsme ani žádné závažné nedostatky, které by bylo nutné řešit sankčně. Nezaznamenali jsme také žádnou epidemii, řešili jsme pouze tři případy onemocnění s hromadným výskytem. Kvůli bouřkám bylo vloni nutné evakuovat dva tábory,“ doplnila Kotrbová.

V loňském roce se v Jihočeském kraji uskutečnilo celkem 357 akcí a rekreovalo se zde 38 400 dětí. Bylo to nejvíc za poslední roky.

 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky dětský tábor, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před prázdninami je na jihu Čech nahlášeno více než 160 dětských táborů. Další budou přibývat, očekávají hygienici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.