Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nejvíce případů černého kašle je stále mezi středoškoláky, minulý týden přibylo 92 případů

V letošním roce zaznamenali jihočeští hygienici již více než dva tisíce případů černého kašle. Jen za minulý týden přibylo přes 90 případů. Nejvíce nakažených je stále mezi středoškoláky.

„V letošním roce jsme v Jihočeském kraji zaregistrovali celkem 2 171 potvrzených případů pertuse, v minulém týdnu jich přibylo 92. To je o 8 případů více, než kolik jsme evidovali týden předtím, kdy přibylo 84 případů. V týdnu jsme největší počet nových případů registrovali mezi středoškoláky, kde přibylo 21 nakažených. Následují dospělí v kategorii 45 až 54 let a kategorii 35 až 44 let, kde přibylo shodně po dvanácti případech,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Středoškoláci pak dle hygieniků zůstávají nejexponovanější skupinou dlouhodobě. V kategorii 15-19 let registrují od začátku roku celkem 603 případů, to je výrazně nejvíce ze všech věkových skupin. Co se srovnání okresů týče, největší výskyt je na Českobudějovicku, kde je 838 evidovaných případů, a na Jindřichohradecku, kde je 375 případů, zbývající okresy kraje mají výskyt od 175 do 198 případů. Mezi dětmi do jednoho roku jako nejzranitelnější věkové skupiny registrují hygienici 33 případy s tím, že v minulém týdnu přibyl pouze jeden nový případ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky černý kašel, zdraví, nakažení, jižní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíce případů černého kašle je stále mezi středoškoláky, minulý týden přibylo 92 případů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.