Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V nemocnici v Jindřichově Hradci vznikne nový pavilon paliativní péče

Nový pavilon paliativní péče vznikne v nemocnici v Jindřichově Hradci. Zastupitelstvo Jihočeského kraje na něj dnes jednomyslně schválilo příspěvek 20 milionů korun. Bude to první specializované zařízení tohoto druhu v Jihočeském kraji.

Kapacita nového pavilonu bude 14 lůžek. Jeho součástí bude i ambulantní provoz podpůrné péče v domácnostech pacientů. „Pavilon vytvoří prostředí, kde pacienti budou moci využívat nejlepší terapeutické služby, ale také trávit čas se svými blízkými a prožívat život naplno do posledních chvil," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Nemocnice se poskytování hospicové a paliativní péče věnuje dlouhodobě, od roku 2016 tam fungují dvě lůžka.

Pavilon nebude mít charakter klasického nemocničního zařízení. Budou jej tvořit jednolůžkové pokoje se zázemím pro pobyt blízkých pacienta. K dispozici bude specializovaný tým odborníků včetně lékařů s atestací z oboru paliativní péče nebo konzultanti z oboru psychologie a onkologie. Péče bude hrazena ze zdravotního pojištění.

Výstavba pavilonu je součástí Koncepce zdravotnictví Jihočeského kraje pro období 2022 až 2027 a má pomoct s dostupností i kvalitou péče v regionu. „Takto uspořádaný pavilon bude v kraji jediný. Není to úplně jednoduché zdravotnické zařízení na provoz," uvedl hejtman.

Pavilon bude stát na místě bývalé LDN v blízkosti nemocnice. Kraj pro výstavbu vyčlenil 20 milionů, celkový rozpočet projektu je více než 95 milionů. Začátek stavby pavilonu odhaduje hejtman na podzim, dokončen by měl být do konce příštího roku.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky nemocnice, zdraví, stavby, správa, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici v Jindřichově Hradci vznikne nový pavilon paliativní péče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.