Počasí dnes27 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Obecní volby ve Stožci vyhrálo Stožecko-náš domov, má tři ze sedmi zastupitelů

Obecní volby ve Stožci na Prachaticku vyhrálo uskupení Stožecko - náš domov, které získalo 43,2 procenta hlasů. Znamená to tři mandáty v sedmičlenném zastupitelstvu. Druzí skončili Sousedé se 32 procenty a dvěma zastupiteli. Poslední kandidující subjekt Život na vsi si vybralo 24,8 procenta voličů a uskupení to vyneslo rovněž dvě křesla v zastupitelstvu. Vyplývá to z aktuálních výsledků na webu Českého statistického úřadu.

Volby ve Stožci, kterých se v sobotu zúčastnilo 71,81 procenta voličů ze 188 zapsaných, se konaly, protože počet zastupitelů klesl pod zákonné minimum. Ke konci loňského roku rezignovala na funkci tehdejší starostka Helga Finiková. Zastupitelstvo se postupně drolilo, až v něm zůstali aktivní pouze tři členové. Zbývající čtyři odstoupili. Tříčlenné zastupitelstvo pak vedla místostarostka Vlasta Finiková. S ohledem na situaci ke konci ledna Stožec požádal o vypsání nových voleb.

Na kandidátní listině vítězného uskupení Stožecko - náš domov figurovala i bývalá starostka Helga Finiková, která se dostala do zastupitelstva. V něm nebude chybět ani dosavadní místostarostka Vlasta Finiková. Kandidovala za uskupení Život na vsi.

Nové volby po rozpadu zastupitelstev nebo snížení počtu zastupitelů se v sobotu konaly také v obcích Buková v okrese Plzeň-jih, Dlouhý Újezd na Tachovsku, Charvatce na Mladoboleslavsku, Kovčín na Klatovsku, Plchov na Kladensku, Pochvalov na Rakovnicku a Vyšehoří na Šumpersku. V některých se hlasuje po řádných volbách již poněkolikáté.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Obec Stožec

Štítky ČR, volby, správa, obce, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obecní volby ve Stožci vyhrálo Stožecko-náš domov, má tři ze sedmi zastupitelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.