Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Parkoviště u volnočasového areálu Vltava začnou stavět již příští měsíc. Zaparkuje tak až 100 aut

Sportovně-relaxační areál na levém břehu Vltavy se již od svého otevření těší velké oblibě mezi obyvateli Českých Budějovic. Město proto nadále pokračuje ve své snaze tuto vyhledávanou atrakci rozšiřovat o nové služby. Nedávno město otevřelo nový úsek cyklostezky, který má v lokalitě zvýšit bezpečnost provozu, a nyní plánuje zahájit výstavbu parkoviště pro 100 aut.

Výstavba parkoviště pro osobní automobily v sousedství sportovního ČEZ Areálu Vltava začne už v pondělí 1. července. „Areál je velice oblíbeným a vyhledávaným místem. Chodí sem celé rodiny s dětmi i sportovci, všichni většinou pěšky nebo na kolech, což mi přijde i vzhledem k docházkové vzdálenosti přirozené. Prostor ale samozřejmě chceme zpřístupnit úplně všem a někdo k tomu zvolí auto, proto tady do konce září vznikne zázemí i pro tyto návštěvníky,“ sdělil náměstek primátorky Petr Maroš, který je v Českých Budějovicích zodpovědný za investice.

Parkoviště nabídne 100 parkovacích stání, které jsou navržené z plastových tvarovek vyplněných zeminou s travním osivem. Místa pro invalidy pak budou z betonové zámkové dlažby. Uprostřed povede tři metry široký centrální chodník.

„Parkoviště bude pro řidiče přístupné z ulice U Staré trati a pěší na místo dojdou po chodníku, který povede podél jeho severní strany. Na místě musejí řidiči počítat s parkovacím automatem,“ dodal Maroš s tím, že součástí realizace jsou i nové veřejné osvětlení a vegetační úpravy.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČEZ Areál Vltava

Štítky ČEZ Areál Vltava, relax, sport, parkoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u volnočasového areálu Vltava začnou stavět již příští měsíc. Zaparkuje tak až 100 aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.