Počasí dnes29 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Písek začal stavět novou cyklostezku od hřebčince do obce Semice

Město Písek začalo stavět novou cyklostezku dlouhou 1,2 kilometru. Povede od Zemského hřebčince do Semic podél místní komunikace druhé třídy. Hotová bude za šest měsíců včetně vysazené zeleně. Bude stát 12,4 milionu korun bez DPH, 85 procent pokryje dotace. Město uhradí kolem dvou milionů korun.

„Nový úsek zajistí lidem nejen bezpečnou cestu mezi oběma místy, ale navíc díky němu vznikne nový okruh spojující Písek, Semice a Smrkovice. Jeho součástí bude loni dokončená stezka kolem Klášterských rybníků,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti). Cyklostezka z betonové dlažby bude v téměř celé délce široká tři metry. Pouze v místě, kde město nemohlo pozemky vykoupit, bude mít šířku 1,5 metru. Podél stezky bude veřejné osvětlení a stromořadí pracovníci doplní o novou výsadbu.

Stavba cyklostezky uzavře silnici druhé třídy mezi Pískem a Semicemi od 3. do 31. července. Řidiči budou muset jezdit po objížďce, která povede po silnici I/20. Omezení se dotkne i autobusové dopravy, bez náhrady zruší zastávku Písek, U Hřebčince a Písek, Semice, kam zajíždí linka MHD číslo pět a zastavují linkové autobusy Písek–Vodňany–České Budějovice, Písek–Týn nad Vltavou a Vodňany–Písek.

Nový úsek bude stavět firma COLAS CZ, a. s., která zvítězila ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo devět firem. Cyklostezku vybuduje o zhruba o šest milionů korun levněji, než byl limit, dodala Měšťanová.

Město v současnosti dokončilo projektovou dokumentaci na cyklostezku v úseku Smrkovice–Putim, kudy povede přírodní cyklotrasa. „Ta uzavře velký jižní okruh Písek–Smrkovice–Putim–Písek. Realizace je plánována na tento nebo příští rok,“ dodal Soumar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky stavby, správa, rekreace, cykloturistika, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek začal stavět novou cyklostezku od hřebčince do obce Semice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.