Počasí dnes30 °C, zítra17 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Parkoviště u sportovního areálu v Českých Budějovicích bude zpoplatněné

České Budějovice zahájily stavbu parkoviště u ČEZ sportareálu Vltava. Bude mít kapacitu 100 míst a bude zpoplatněné. Vedení města nechce, aby jej lidé využívali jako odstavné parkoviště pro dojíždění z okolních obcí do Českých Budějovic za prací.

Stavba parkoviště začala tento týden a hotové má být do konce září. Stání na něm bude zpoplatněné. „Cena za parkování bude spíš symbolická, rozhodně se nebude rovnat tarifům z centra města. Areál je velice oblíbeným a vyhledávaným místem. Chodí sem celé rodiny s dětmi i sportovci, všichni většinou pěšky nebo na kolech, což mi přijde i vzhledem k docházkové vzdálenosti přirozené. Prostor ale samozřejmě chceme zpřístupnit úplně všem a někdo k tomu zvolí auto, proto tady do konce září vznikne zázemí i pro tyto návštěvníky," uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Nabídnout má stovku parkovacích míst. Výstavba vyjde na 8,5 milionu korun. „Stání jsou navržena z plastových tvarovek vyplněných zeminou s travním osivem. Místa pro invalidy budou z betonové zámkové dlažby. Uprostřed povede tři metry široký centrální chodník. Parkoviště bude pro řidiče přístupné z ulice U Staré trati, pěší na místo dojdou po chodníku, který povede podél jeho severní strany," uvedl Maroš. 

Nová cyklostezka u ČEZ areálu je dokončená, nejen cyklistům se otevře nejpozději po víkendu

Zástupci českobudějovické radnice oznámili dokončení přeložky cyklistické trasy vedoucí kolem ČEZ areálu Vltava. Právě křížení cyklostezky se zábavným areálem bylo v minulosti zdrojem vášnivých debat a silné kritiky. Nová přeložka by měla...

Od června jezdí cyklisté kolem areálu po nové cyklostezce. Tu nechalo město kvůli možným střetům s návštěvníky přeložit z původní trasy, která vedle mezi areálem a řekou. Nová trasa stezky z té původní odbočuje hned za křižovatkou Diamant a objíždí volnočasový areál z levé strany. Zpět na původní trasu se napojuje hned za jeho hranicí.

Sportareál nabízí dětská hřiště, mola, restaurace, kavárnu, pódium pro představení nebo kurty na plážový volejbal. Stavba, jejíž náklady činily 55 milionů korun, trvala loni přibližně dva měsíce a město areál otevřelo v červenci 2023. Lidé se mohou i koupat ve Vltavě, která protéká vedle.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky správa, stavby, doprava, rekreace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u sportovního areálu v Českých Budějovicích bude zpoplatněné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.