Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Písku začala výstavba nového skateparku u sídliště Portyč, potrvá čtyři měsíce

Dlouho očekávaný skatepark na píseckém sídlišti Portyč začíná po několika letech příprav získávat konkrétní obrysy. Na kraji sídliště, v místě nevyužívaného sportovního hřiště, už pracovníci ze společnosti Imperial Bau tvoří novou betonovou plochu plnou skoků a dalších překážek. Skateboardistům a bikerům by měl nový skatepark začít sloužit již v září.

Na kraji píseckého sídliště Portyč nedávno město zahájilo práce na novém betonovém skateparku. Sportovci by ho mohli začít využívat už letos na podzim. Skatepark bude tvořen modelovanou betonovou plochou a ocelovými doplňky. Vhodný bude kromě skateboardingu i pro jízdu na koloběžce nebo kole.

„Měli jsme v plánu skatepark postavit už loni, ale kvůli časovému vytížení specializovaných firem se zakázku nepodařilo vysoutěžit. Tento rok jsme byli úspěšnější, do výběrového řízení se přihlásily dvě firmy. Nejnižší nabídku ve výši 9,3 milionu korun bez daně předložila společnost Imperial Bau,“ řekl starosta Michal Čapek (ANO) a doplnil, že město na tuto akci požádá o dotaci z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Skatepark vyroste na místě nevyužívaného multifunkčního sportovního hřiště. Práce začaly v červnu a hotové mají být do čtyř měsíců. Na plochu o rozloze zhruba 800 metrů čtverečních jsou navrženy různé překážky, které budou uskupeny do bloků podle různých skateboardových disciplín, a budou také odstupňovány podle náročnosti. Jejich uspořádání vyšlo z návrhů místních skateboardistů. Deska skateparku a oblé či šikmé stěny budou ze železobetonu.

Skatepark bude volně přístupný. Zástupci města také věří, že vzhledem k tomu, že je v lokalitě služebna městské policie a funguje tu i asistent prevence kriminality, bude nad novým sportovištěm možné zajistit častější dohled.

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky Písek, skatepark, skate, portyč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku začala výstavba nového skateparku u sídliště Portyč, potrvá čtyři měsíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.