Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Písku míří světové jazzové hvězdy

PR článek

Hned v úvodu měsíce, v pátek 2. srpna, se můžete v Palackého sadech těšit na zajímavou koncentraci vynikajících jazzmanů. Návštěvníci si letos, na osmém ročníku festivalu Jazz in Písek, užijí vynikající zahraniční umělce i české jazzové hvězdy pod širým nebem.

„Pro letošní ročník jazzového festivalu jsme přichystali opravdu nabitý a atraktivní program. V Palackého sadech se představí  například americký zpěvák Chuck Wansley za doprovodu Otto Hejnic bandu, vynikající jazzová zpěvačka Yvonne Sanchez s talentovaným pianistou Danielem Bulatkinem nebo Bára Zmeková. Součástí akce je putovní výstava Jazz World Photo. Věřím, že se návštěvníci mohou těšit na výjimečný hudební zážitek,“ říká k letošnímu ročníku jazzového festivalu ředitel CKMP Josef Kašpar.

Písecký festival otevře výstava nejlepších fotografií ze světové fotosoutěže Jazz World Photo. Panely s fotografiemi budou k vidění v Hudebním pavilonu. Neobyčejný hudební zážitek nabídne Bára Zmeková, skladatelka a multiinstrumentalistka pohybující se ve svých písních s autorskými českými texty mezi jazzem, folkem, klasickou hudbou a jemnou elektronikou. Křehkost a naléhavost odlehčuje humorem a nadhledem a klavírní hru střídá se syntezátory či kytarou. Posluchači její koncerty označují jako “soul trip” nebo “poezii v hudbě”.

V Palackého sadech se představí  například americký zpěvák Chuck Wansley za doprovodu Otto Hejnic bandu.

Program festivalu oživí mezinárodní jazzové trio Three of Seven, které prezentuje náš přední kytarista Libor Šmoldas, australský rodák z Adelaide kontrabasista Sam Zerna a americký bubeník původem z Kalifornie Jesse Simpson. Hudební projev tria je plný improvizace, radosti ze hry a v neposlední řadě instrumentálního mistrovství, které je ovšem vždy ve službách melodie a hudebnosti. Vzhledem k odlišným kulturám a hudebním scénám, ze kterých Libor, Sam a Jesse vycházejí, je výsledný styl velmi pestrý a zároveň harmonický propojený společnou láskou k jazzové historii a otevřeným přístupem k improvizaci.

Dalším ze zahraničních hostů bude Yvonne Sanchez band, polsko-kubánská vokalistka s medově sametovým hlasem, která si získává publikum po celém světě. Posluchači se mohou těšit jak na jazzové standardy a brazilskou hudbu, tak i soulem ovlivněné autorské skladby. Festivalový večer uzavře strhující show jazzu, soulu a R&B.

Fantastický americký zpěvák Chuck Wansley vystoupí s doprovodnou kapelou Otto Hejnic band. Rodák z New Yorku pochází z jazzové rodiny a svoji profesionální kariéru začal jako zpěvák a bubeník, když coby osmnáctiletý začal cestovat po světě se skupinou Up With People. Prosadil se jako sólový zpěvák, vystupoval také na Broadway v New York City. V poslední době koncertuje na velkých jazzových podiích v Evropě a USA, a vy budete mít jedinečnou možnost ho vidět v pátek 2. srpna na Jazz in Písek!

Vstupné na festival je zdarma. Více o programu a jazzu, který má nadčasovou přitažlivost a bude i nadále důležitou součástí hudební kultury po mnoho dalších let, najdete na www.jazzinpisek.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Písek, kultura, jazz, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Písku míří světové jazzové hvězdy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.