Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

U Hvízdala vzniká nová stezka pro pěší, zvýší bezpečnost a poslouží také jako odpočinková zóna

Nový chodník, lavičky, veřejné osvětlení i poptávkový semafor. U Hvízdala v Českých Budějovicích vzniká nová pěší stezka, která má sloužit také jako odpočinková zóna. Hotová bude v listopadu.

V Českých Budějovicích právě začíná výstavba nové pěší stezky v lokalitě U Hvízdala. Projekt slibuje vylepšení městské infrastruktury a zlepšení komfortu a bezpečnosti pro chodce.

Dva metry široká nová pěšina vznikne U Hvízdala. Na východní straně se napojí na chodník u vstupu k Alzheimer Home a na západní naváže na tu původní. Stezka má dle zástupců města sloužit jako nová odpočinková zóna.

„V úseku u bytových domů nabídne lidem novou odpočinkovou zónu pod korunami stromů s lavičkami. Obnovy se dočká i přilehlý chodník. Prostor vylepší i trvalkový záhon a výsadba zeleně, která nahradí odstraněné nálety. Na místě přibydou i dva stožáry veřejného osvětlení,“ popsal projekt náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Součástí projektu je také instalace dvou nových stožárů veřejného osvětlení, které zajistí bezpečnost ve večerních hodinách. Kromě toho se počítá s osazením poptávkového semaforu na nedalekém přechodu pro chodce na Husově třídě.

„Semafor bude mít trvale zelenou pro projíždějící vozidla, k přerušení dojde pouze při stisku poptávkového chodeckého tlačítka," dodává Maroš. Práce na stavbě stezky začaly 17. července a podle plánů by měly být dokončeny do 120 dnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky pěší stezka, odpočinková zóna, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hvízdala vzniká nová stezka pro pěší, zvýší bezpečnost a poslouží také jako odpočinková zóna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.