Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

FOTO: Bazén, studená sprcha i ledové dorty. Zvířata v zoo si užívají letní ochlazení

Současné vlny veder nekomplikují život jen lidem, přílišné horko nemají ráda ani některá zvířata. Výjimkou nejsou ani ta v zoologických zahradách. Jejich pracovníci proto dělají vše proto, aby zvířatům v těchto horkých dnech dopřáli alespoň dočasné ochlazení.

Současné vlny veder trápí i zvířata žijící v táborské zoologické zahradě. Vysoké teploty špatně snášejí především druhy pocházející z chladných oblastí, které proto častěji vyhledávají úlevu někde ve stínu. Vítaným zpestřením jsou pro ně také pravidelné chladivé sprchy od ošetřovatelů, které si zvířata velmi užívají.

„Dokonce i medvědi hnědí kvůli spršce studené vody rádi vylezou ze svého jezírka, ze kterého je jinak v těchto teplých dnech nic nedostane,“ řekl ředitel Zoo Tábor Evžen Korec. Dodal také, že ve svém soukromém bazénku tráví spoustu času také symbol táborské zoo, tygr ussurijský Rocky.

Ochlazení zvířatům v zoologických zahradách poskytují také speciální ledové dorty, do kterých ošetřovatelé zamrazí jejich nejoblíbenější pochoutky. „Kromě ochlazení zvířata baví i to, že se k jídlu musí nejdříve dostat. Každé zvíře přitom volí jinou strategii. Někdo led rovnou kouše, jiná zvířata se k dobrotám doslova prolízávají,“ popsal Korec.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Tábor

Štítky zoo, zvířata, horko, ochlazení, sprcha, bazén, ledové dorty, tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Bazén, studená sprcha i ledové dorty. Zvířata v zoo si užívají letní ochlazení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.