Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Jindřichohradecké centrum sociálních služeb se kvůli zkvalitnění služeb rozdělí na čtyři menší společnosti

Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec čeká kompletní restrukturalizace. Největší příspěvková organizace Jihočeského kraje, pečující o více než 500 klientů, bude od začátku příštího roku rozdělena na čtyři menší organizace. Kraj si od opatření slibuje zefektivnění činnosti centra a zlepšení dostupnosti jeho služeb.

Návrh na rozdělení Centra sociálních služeb Jindřichův Hradec (CSS JH) předložila krajským zastupitelům náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Lucie Kozlová (ODS). Největší příspěvková organizace kraje se má dle návrhu od 1. ledna 2025 rozdělit na čtyři menší organizace.

„Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec je naší největší příspěvkovou organizací. Na 25 místech v okrese Jindřichův Hradec poskytuje jedenáct typů sociálních služeb 535 klientům a zaměstnává přibližně 500 pracovníků. Navzdory snahám vedoucích zaměstnanců je řízení takto rozsáhlé organizace manažersky velice náročné a administrativní procesy uvnitř organizace často brání rychlé reakci na potřeby klientů. Jsem přesvědčena, že jeho rozdělení na čtyři menší organizace umožní pružnější a efektivnější řízení, posílení regionálních vazeb a zlepšení kvality služeb,“ řekla náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová.

Tato rozsáhlá administrativa se tak od začátku příštího roku rozdělí mezi menší organizace s užším zaměřením. Budou jimi Domov seniorů Jindřichův Hradec, který bude poskytovat služby seniorům v Domově seniorů na Otíně, a Domově seniorů Bobelovka, který se otevře na podzim tohoto roku. Dále Domov seniorů Dačice, fungující ve stejnojmenném zařízení, a Domov seniorů Třeboň/České Velenice, který bude poskytovat služby seniorům v Domovech seniorů v Třeboni a Českých Velenicích. Oba tyto domovy kraj plánuje v následujících letech rozšířit o nové přístavby.

Stávající příspěvková organizace CSS JH se pak od 1. ledna příštího roku bude specializovat na služby pro osoby se zdravotním postižením ve stávajícím domově a stacionářích Sociální služby Česká. Dále pak v domech a bytech Chráněného bydlení Naplno v Lišově, Třeboni, Lomnici nad Lužnicí a v Jindřichově Hradci.

Od rozdělení CSS JH na čtyři menší organizace si kraj slibuje individuálnější přístup v řízení jednotlivých samostatných organizací, včetně optimalizace využití veřejných prostředků. Sama Lucie Kozlová je pak přesvědčena, že toto opatření významně přispěje ke zvýšení efektivity a kvality poskytovaných sociálních služeb jak seniorům, tak lidem se zdravotním postižením na Jindřichohradecku.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky centrum sociálních služeb, jindřichův hradec, rozdělení, jihočeský kraj, lucie kozlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecké centrum sociálních služeb se kvůli zkvalitnění služeb rozdělí na čtyři menší společnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.