Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jihočechy trápí nebezpečný hmyz. Hasiči likvidují vosí hnízda i jedenáctkrát za den

Toto léto dramaticky vzrostl počet výjezdů, které jihočeští hasiči evidují v souvislosti s odstraněním vosích hnízd. Jejich celkový počet je nyní více než čtyřnásobný oproti loňskému roku. Denně tak hasiči řeší i 11 podobných případů.

„Letos jsme od 1. června zasahovali v Jihočeském kraji již u 599 těchto událostí. Minulý rok jich přitom bylo pouze 140. Denně tedy vyjíždíme k nebezpečnému hmyzu přibližně 11krát, oproti minulosti je to opravdu znatelný nárůst. Například vloni to bylo v průměru 2,5 výjezdu denně,“ popsala současný stav mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Ta také uvedla, že nebezpečný hmyz se nejčastěji usídlí v dutinách dřevěných staveb, jako jsou chaty a další rekreační objekty. Časté jsou také výjezdy k rojům, které se usadí na vysokých konstrukcích. Tam musí hasiči využívat i vysokozdvižnou techniku.

„Hasiči jsou při zásazích vybaveni včelařskou ochranou a k likvidaci vosích hnízd používají nejčastěji hubicí spreje,“ popsala Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS

Štítky hasiči, vosy, hnízda, roj, hmyz, odstranění, nárůst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočechy trápí nebezpečný hmyz. Hasiči likvidují vosí hnízda i jedenáctkrát za den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.