Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Na stavbu D3 vytekly při překládání kanalizace fekálie. Zachytila je retenční nádrž

Nepříjemnou situaci řeší od dnešního rána na budované dálnici D3 u Českých Budějovic. Během přeložky kanalizace tam totiž došlo k porušení potrubí a na stavbu začalo vytékat velké množství fekálií. ŘSD začalo situaci ihned řešit, stavbu dálnice to nijak neohrozí.

Havárie se stala dnes ráno na stavbě dálnice D3 na obchvatu Českých Budějovic v blízkosti tunelu Pohůrka. Podle tiskového mluvčího ŘSD Jana Rýdla se jednalo o nehodu při překládání kanalizace.

„Během prací došlo k úniku významného množství splaškových vod. Drtivá většina neopustila stavbu, vše nateklo do retenční nádrže, která k tomu sice není určená, ale posloužila. Zachytila zhruba 40 kubíků,“ vysvětlil Rýdl.

Voda v nádrži se začala rozkládat a zapáchat, což zachytili lidé v okolí. „My jsme se okamžitě soustředili jednak na zjištění příčiny a její zamezení, aby k odtoku dále nedocházelo. A následně na odčerpání odpadních vod z té nádrže a jejich odvezení,“ doplnil mluvčí.

Podle některých lidí bylo nepříjemný zápach cítit v okolí už několik týdnů, a to zejména ve večerních hodinách. „Nepřijde někomu, že poslední dobou ve večerních hodinách zapáchá Dobrovodská stoka, jak kdyby v ní tekly fekálie? Vím, že je zde přepad kanalizace za deště, ale v tuto chvíli žádný déšť není a zapáchá to neskutečně,“ psal například František H. na Facebooku. 

Situace proto řeší také vedení města. „My jsme se obrátili na vedení ŘSD, protože ten zápach pocházel ze stavby dálnice D3. Řešili jsme se to s Čevakem, který tam provedl šetření a dnes ráno byli na místě, domluvili se, co se bude dělat ze strany ŘSD tak, aby bylo vše v pořádku,“ vysvětlil náměstek primátorky Michal Šebek (ODS).

Na stavbě se dnes budou podle ŘSD střídat vozy, které mají splašky odvážet na čističku vod. Následně se bude řešit, jak celá situace vznikla. „Budeme zjišťovat, za jakých okolností k tomu došlo, jaká byla příčina, a z toho pak vyplyne i zodpovědnost. To bych ale předbíhal,“ doplnil Rýdl s tím, že se sice jedná o havarijní stav na stavbě, ta podle něj ale není nijak ohrožena.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ŘSD

Štítky nehoda, d3, řsd, stavba, kanalizace, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Tento tunel je pěkný tunel.. Ten bude dělat problémy i v budoucnu.. Mocipáni, co si ho prosadili se k němu už nehlásí co? Tak co.. Dálnice se otevře 31.12.2024 v 23:59 aby se splnili sliby, tunel se bude dodělávat v dalších letech, sežere miliony a bude se zde jezdit ve zúžení jako u Bratránků v Táboře..

Čtvrtek, 8. srpna 2024, 10:55Odpovědět

Na stavbu D3 vytekly při překládání kanalizace fekálie. Zachytila je retenční nádrž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.