Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Víkend bude převážně slunečný s občasnými přeháňkami

Nadcházející víkend v Česku bude provázet převážně slunečné počasí, přeháňky se objeví jen místy, v neděli nemá pršet vůbec. Nejvyšší odpolední teploty se budou v sobotu pohybovat od 25 do 29 stupňů Celsia, v neděli už mohou překročit tropických 30 stupňů. Tropy tak vystřídají bouřky, které na konci týdne zasáhly jih Čech.

Ve čtvrtek odpoledne zasáhly jih Čech velmi silné bouřky. „Na stanici Českého hydrometeorologického ústavu spadlo kolem poledne za asi hodinu 50,2 milimetrů srážek a voda se dostala i do nejspodnějších částí budovy,“ uvedli meteorologové na Twitteru. Bouřky se následně přesunulysměrem na Moravu.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle dorazí přeháňky. Nejvyšší teploty přes den vystoupají na 24 až 28 stupňů. V sobotu se mohou přeháňky místy objevit hlavně na severu a severovýchodě země, teploty se udrží pod hranicí tropického dne.

Neděli bude provázet jasná obloha beze srážek. Na většině území bude maximálně 27 až 31 stupňů Celsia, na jihu Moravy až 33 stupňů.

Na začátek příštího týdne meteorologové očekávají takzvané supertropické teploty, tedy 35 stupňů a víc. V úterý může teploměr výjimečně ukázat až 38 stupňů Celsia. V dalších dnech se už ochladí, déle vydrží vedra na Moravě. Dorazit mohou také bouřky, místy i velmi silné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky počasí, čhmú, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude převážně slunečný s občasnými přeháňkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.