Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hospic sv. Jana N. Neumanna zve na tradiční setkání a zábavný program

PR článek

Prožijte konec prázdninového času s akcemi v Hospici sv. Jana N. Neumanna, o.p.s. I tento rok jsou pro návštěvníky připraveny tradiční setkání na podporu hospicového zařízení.

Přímo v srdci hospicového areálu v Prachaticích můžete 29. srpna od 16:00 shlédnou pohádku Víti Marčíka, tentokrát o Sněhurce a sedmi trpaslících. Hned následující den od 17:00 areál poskytne prostor vystoupení nejstarší dechovce v Jižních Čechách, kapele Babouci. Obě akce jsou přístupné veřejnosti za dobrovolný příspěvek a zároveň tato kulturní setkání poskytují možnost nahlédnout do hospicové péče.

Hospicová péče stále ještě vzbuzuje strach či respekt veřejnosti. Hospic sv. Jana N. Neumanna se snaží o budování vztahu s veřejností a tohoto vztahu si velmi cení. Již mnohokrát se potvrdilo, že příznivci za hospicem stojí a že akce v areálu hospice fungují jako spojující prvek. Hospicový areál je totiž místem, kde se mohou potkat zdraví a nemocní, mladí a staří.

Hospic je ostrovem bezpečí a úcty k umírajícímu, něžné, laskavé a erudované péče, kterou pacientovi pečující personál věnuje až do přirozeného konce. Hospic je také místem, kde lidé mohou odcházet z tohoto světa bez bolesti na těle i na duši a s vděčností za život, který mohli prožít.

Z dopisu pozůstalých:

„Vážený pane řediteli a všichni zaměstnanci Hospice sv. Jana N. Neumanna! O maminku u vás bylo vždy vzorně postaráno, dokázali jste jí ulevit od bolestí, sestřičky si s ní povídaly, dokonce jí ostříhaly a učesaly. Když bylo hezky, byli jsme s maminkou ve Vašem krásném parku, na koncertě Babouků a dalších akcích.

V zimě jsme viděli na pokoji čerta a Mikuláše, za oknem sněhuláka nebo na Vánoce děti zpívat koledy. Dvakrát jsme mohli v salonku celá rodina oslavit s maminkou její narozeniny.

Nyní v době bolesti z jejího odchodu si ani na všechno nevzpomenu. Jezdili jsme k vám „jako domů“, protože jsme sestřičky i pány ošetřovatele už znali. Obdivujeme, jak se o své pacienty staráte, s jakou péčí, osobním nasazením a lidskostí. Vaše práce má hluboký smysl, pomáháte tím celým rodinám, které se o své nemocné blízké postarat nedokážou. Zbývá jen znovu všem moc poděkovat. Děkujeme, děkujeme.“

Hospic sv. Jana N. Neumanna se těší na setkání i společné sdílení.

Více na stránkách zařízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hospic, Hospici sv. Jana N. Neumanna, Prachatice, setkání, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospic sv. Jana N. Neumanna zve na tradiční setkání a zábavný program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.