Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Písku chtějí vybudovat novou dětskou stezku na Živec, nabídne herní i vzdělávací prvky

Město Písek zamýšlí vybudovat novou lesní stezku pro děti, která by vedla od Vodáka k Živci. Na stezce by se nacházely různé balanční a herní prvky, edukativní vybavení a informační tabule.

Plánovanou stezkou by měl děti provázet skřítek Pimon, duch Píseckých hor. Město ji chce vybudovat za pomoci dotace Státního zemědělského intervenčního fondu, která by mohla pokrýt až 100 procent nákladů.

„Projekt byl již doporučen k financování. Nyní musíme předložit aktualizovaný formulář a přílohy. Na jaře příštího roku bychom se měli dozvědět, zda jsme dotaci získali. Pokud ano, mohli bychom se pustit do stavby stezky, která by mohla být dokončena do konce roku 2025,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Na lesní stezce by děti, dle zástupců města, mohly překonávat drobné lesní překážky a prolézačky, nebo hledat skřítkovy kamarády, kteří by byli ukryti na stromech či mezi nimi. „Na stezce by byly zvoleny dřevěné prvky, které zapadnou do lesního prostředí a nebudou působit rušivě,“ poznamenal místostarosta.

Stezka by podle něj odvedla část lidí z asfaltové silnice, která na Živec vede. „Pro děti bude interaktivní trasa vedoucí lesem rozhodně atraktivnější,“ věří Soumar. Město počítá i s doplněním stezky o mobiliář. O stezku by se staraly Lesy města Písku, které udržují i další podobné stezky umístěné v příměstských lesích.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Frýdlant

Štítky písek, živec, naučná stezka, herní prvky, pro děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku chtějí vybudovat novou dětskou stezku na Živec, nabídne herní i vzdělávací prvky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.