Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na rozvoji Třeboňska se MAS Třeboňsko podílí již 20 let. Pomáhá nejen s uskutečněním nápadů

PR článek

V roce 2004 vznikla Místní akční skupina (MAS) Třeboňsko o.p.s. Od té doby se podílí na řadě aktivit ve svém území, na jejichž realizaci může také finančně přispět prostředky z Evropské unie i státního rozpočtu. Za 20 let takto MAS podpořila více než 220 projektů z různých oblastí. Od obecní infrastruktury a občanské vybavenosti, přes projekty podnikatelů a zemědělců až po výstavbu či rekonstrukci komunitních center, včetně jejich vybavení. Tím ale její činnost zdaleka nekončí.

Proč MAS Třeboňsko vlastně vznikla? Aby pomohla rozvoji území celkem 61 obcí a měst, které se nachází v turisticky velmi atraktivní lokalitě, situované do unikátní, člověkem po staletí utvářené kulturní krajiny. Mohlo by se zdát, že takový region nic dalšího ke svému rozvoji nepotřebuje. Ale nic není vzdálenější pravdě. MAS Třeboňsko – to je platforma spojující aktivní lidi, šikovné podnikatele a zástupce obcí, kteří vědí, co jejich region potřebuje.

„MAS Třeboňsko má za sebou dlouhou činnost, která je v regionu vidět,“ říká Ing. Jan Hůda, Ph.D., dlouholetý předseda správní rady MAS a generální ředitel Rybářství Třeboň Hld. a.s.  „Před dvaceti lety jsme založili spolu s dalšími podnikateli a starosty obcí malou organizaci ve víře, že může být prospěšná celému regionu. Jsem rád, že jsme se tehdy nemýlili. Malá organizace zatím dospěla, vyrostla a dnes zvládá opravdu hodně práce. Podporuje školy, pomáhá pečovat o seniory, podílí se na rozvoji sociálních služeb, cestovního ruchu, ale i dalších aktivit. Věřím, že v této práci bude pokračovat, je jí zapotřebí,“ dodal předseda správní rady MAS.

Přestože výše prostředků, které MAS dokázala zajistit pro rozvoj regionu, již přesáhla 200 milionů Kč, nejde jen o peníze. „Pomáháme školám s jejich projekty, připravujeme pro žáky i pedagogy na míru šité akce v našem území, aby i malá škola měla stejné podmínky, jako školy ve velkých městech (viz Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Třeboň) a jsme tu pro všechny, kteří pečují o své blízké (viz Centrum pro pečující). Víme, jak potřebná a těžká tato práce je,“ konstatoval ředitel MAS, Tomáš Novák, a ve výčtu činnosti MAS pokračoval.

„Na začátku roku 2023 se objevila možnost, aby si senioři mohli zvýšit energetické úspory svých nemovitostí. Okamžitě jsme pochopili, že důchodci jen stěží dokáží sami zpracovat a podat žádost, která je kompletně on-line. Proto jsme přišli s nabídkou naší podpory a za rok a půl pomohli více než třem stovkám domácností seniorů. Často to byla tak trochu sociální práce, kromě kompletního zajištění podání žádosti jsme seniory vozili na úřad, hovořili s nimi i o jejich problémech. V rychlých reakcích, přizpůsobivosti a snaze pomoci vidím největší přínos naší MAS,“ dodal Novák.

Pokud žijete v některé z 61 obcí začleněných do Místní akční skupiny Třeboňsko a máte zájem o rozvoj tohoto regionu, potřebujete podporu svého podnikání nebo třeba zastupujete zájmové sdružení či spolek, určitě se na MAS Třeboňsko obraťte. Její zaměstnanci se s Vámi rádi setkají. Kontakty naleznete na www.mas-trebonsko.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MAS, Třeboňsko, projekty, jižní Čechy, venkov, rozvoj venkova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rozvoji Třeboňska se MAS Třeboňsko podílí již 20 let. Pomáhá nejen s uskutečněním nápadů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.