Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Tábor chce pořídit 33 polohovatelných lůžek pro domov pro seniory G-centrum

Tábor chce pořídit 33 polohovatelných lůžek se speciálními matracemi pro místní G-centrum, které poskytuje pečovatelské služby. Nové vybavení by kromě jiného zabraňovalo vzniku proleženin u klientů centra. V případě úspěšné výměny vybavení, nabídne město stará lůžka soukromým osobám.

Rada města Tábor na svém zasedání 26. srpna rozhodla o vypsání výběrového řízení na nákup elektricky polohovatelných lůžek. „V současné době je stále ještě 33 lůžek původních, mechanických, což neodpovídá současnému standardu pro sociální oblast. Mechanická lůžka nemohou klienti sami ovládat, neodpovídají zásadám moderního polohování a zatěžují pohybový aparát personálu," uvedl mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák.

Součástí výběrového řízení je také dodávka 33 kusů antidekubitních matrací pro prevenci a léčbu dekubitů. Matrace působí proti vzniku proleženin, zmenšení jejich intenzity a následků. Mechanická lůžka v zařízení jsou stará 25let. V případě, že bude výběrového řízení úspěšné,nabídne město původní lůžka k případnému odprodeji soukromým osobám.

Kapacita táborského G-centra je 146 lůžek. G-centrum Tábor je příspěvková organizace zřízená městem, která zajišťuje sociální služby pro obyvatele Tábora. Organizace sdružuje sedm sociálních služeb, mezi něž patří domov pro seniory, domov se zvláštním režimem, denní stacionář, domov pro ženy a matky s dětmi nebo odlehčovací služby. Pečovatelské služby G-centra využívá přibližně 280 klientů. Jde o lidi, kteří mají sníženou schopnost zajistit své životní potřeby a nejsou zcela soběstační. Navíc to nedokážou ani za pomoci rodiny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor chce pořídit 33 polohovatelných lůžek pro domov pro seniory G-centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.