Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Živitelka oslavila padesáté narozeniny. Návštěvnost byla rekordní

Rekordní počet vystavovatelů, hospodářských zvířat, nejvýkonnější a nejsilnější zemědělské stroje, a také návštěvnost. Letošní padesátý ročník agrosalonu Země živitelka navštívilo podle organizátorů 129 396 tisíc návštěvníků. Jde o nejvyšší počet za posledních 20 let.

„Letošní agrosalon Země živitelka přilákal neskutečný počet návštěvníků nejen díky svému padesátiletému jubileu, ale zajisté i díky své odbornosti a doprovodnému programu. Máme velmi pozitivní ohlasy od našich vystavovatelů, a to nás nejen těší, ale zároveň zavazuje pro další ročník, který už nyní začínáme připravovat,“ komentoval uplynulý ročník ředitel českobudějovického výstaviště Mojmír Severin.

Živitelka začala minulý týden ve čtvrtek a trvala až do úterý. Kromě rekordního počtu vystavovatelů, hospodářských zvířat a nejmodernější techniky, představil agrosalon také mnoho novinek. Návštěvníci mohli vidět nejvýkonnější traktor s plynulou převodovkou, nejvýkonnější sklízecí řezačku, nejsilnější traktor současnosti, nebo odborný program SMART FARMING, který představoval novou éru zemědělství.

Po dvou letech se opět konala také Jihočeská beef show, pro návštěvníky vařil michelinský šéfkuchař Roman Paulus. „Speciálně k 50. výročí byla vydána kniha „Fenomén Výstaviště“ a také pamětní mince, kterými byly oceněny významné osobnosti, které se zasloužily o rozvoj nejen Země živitelky, ale také samotného Výstaviště,“ doplnila tisková mluvčí výstaviště Michaela Čeňková.

Další ročník výstavy se bude konat příští rok od 21. do 26. srpna.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky Země živitelka, agrosalon, výstava, výstaviště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastimil Kocurek

Odpověď na badaxe badaxe: Tak to je ta rychlá práce mladých lidí, ale prostě bych tyto dvě chyby bral s humorem. S humorem ovšem nelze brát chyby na jiných stránkách -zejména Novinky, kde se to hemží jazykovými hrubkami, hlavně i/y, etc. A zejména ono to prostě jiné nebude, to je dnes považováno za normální. Svět se mění.

Čtvrtek, 29. srpna 2024, 21:28Odpovědět

badaxe badaxe

"necelých 129 396 tisíc návštěvníků." takže to bylo 129 396 000 lidí, ČR má kolem 10 000 000 obyvatel, takže každý šel asi tak 13x. Já tam nebyl, kdopak asi chodil místo mne :-) A pokud vynecháme ten evidentní nesmysl (někdo asi nedával v matice pozor) tak pokud bylo jen 129 396 jak tam autor/ka dostane toho necelého? To byl invalida bez nohou? Protože jinak tam prostě bylo 129 396 lidí (celých)

Středa, 28. srpna 2024, 20:14Odpovědět

Živitelka oslavila padesáté narozeniny. Návštěvnost byla rekordní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.