Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Park Háječek prochází proměnou. Město hledá podobu plánovaného mola

Už příští rok by se mohli obyvatelé a návštěvníci Budějc podívat na město z nového pobytového mola. To chce radnice nechat vybudovat na soutoku řek v parku Háječek. Na jeho podobu nyní vypsalo veřejnou zakázku formou design&build. Stát má necelých 12,7 milionu korun.

Nejdříve v parku Háječek zmizel plot kolem planetária, poté tam vznikla nová cesta kolem řeky, a také lavičky, na kterých mohou lidé trávit čas.

Asi největší změnou má být nové molo, které má podle představ radnice prodloužit roh soutoku řek a nabídnout tak další pohled na město. „Mělo by jít o molo, u kterého budou moct zastavit lodičky, ale i o odpočinkové místo pro návštěvníky a obyvatele města,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Město nyní na molo vypsalo veřejnou zakázku, a to formou design&build. Znamená to, že vítězná firma připraví projekt a následně stavbu i realizuje. V případě mola jde o zakázku za 12,7 milionu korun.

Podle Maroše by radnice ráda měla molo hotové v příštím roce. „Uvidíme ale, jak vše půjde. V tomto případě nebude náročné jen papírování, ale také samotná realizace, protože se bude muset částečně upustit řeka a betonovat,“ přiblížil. Podle dřívějších informací by se měly do řeky umístit piloty.

Jednou z dalších novinek, která se má v parku objevit, bude také fotopoint. Podrobnosti k němu ale zatím náměstek primátorky neuvedl. „Ten design bude opravdu hezký, takže bych to zatím nerad prozrazoval,“ řekl Maroš.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky park háječek, české budějovice, molo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Háječek prochází proměnou. Město hledá podobu plánovaného mola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.