Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jižní Čechy protíná hned sedm pivních stezek. Přijeďte a vychutnejte je sami

PR článek

Pivo k jižním Čechám zkrátka patří. Díky velkému množství pivovarů a minipivovarů v regionu z nich lze snadno sestavit i jednotlivé stezky. Návštěvníci jich v kraji mohou projít nebo projet hned sedm. Takové putování za chutí zlatavého moku může být ideálním tipem na podzimní výlet, a to i třeba pro teambuildingovou akci.

Pivní kultura je od května minulého roku zapsána do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury. Tradice setkání a posezení u piva je na jihu Čech silná. Za tímto oblíbeným nápojem jezdí lidé nejen z celé České republiky, ale také ze zahraničí. Aby mohli jednotlivá místa co nejlépe a pohodlně procestovat, jsou sestavená do Pivních stezek. Ta první vede po Budějovicku, nechybí v ní známé klasiky jako Budvar a Samson, ale podíváte se také do menších či rodinných pivovarů. Trasa s číslem dvě zavede do Toulavy, konkrétně do táborských minipivovarů, dále do Soběslavi nebo Malšic. Trojka vede po Písecku, Blatensku, Strakonicku a Vodňansku. Vynechat v něm nelze strakonický pivovar, Hulváta z Truskovic nebo Zámecký pivovar v Blatné.

Šumavskem putuje čtvrtá trasa a vy můžete putovat s ní. Díky tomu pak ochutnáte třeba vychlazený zlatavý mok v prachatickém pivovaru nebo v hotelu Bobík ve Volarech. Byla by škoda opomenout ekofarmu s pivovarem v Horních Chrášťanech. Kdo zvolí pátou trasu, pochutná si v pivovaru Krumlov nebo Rožmberk. Jílovice, Žumberk, Doudle*beer nebo Svachovka, to jsou lákadla šesté trasy na Novohradsku-Doudlebsku. Komu se líbí šťastná sedmička, v Třeboni ochutná tamní Regent, Stráž si dá ve stejnojmenném městě nebo ho osloví pivo z Nové Bystřice.

„Nabídka pivovarů a minipivovarů v jižních Čechách je opravdu široká. Kdo chce vyrazit za pivní turistikou, tak téměř neví, kam vyrazit dřív. Doporučujeme se vydat na všechny trasy, a to ideálně s mapou, kde jsou informace o všech podnicích a další zajímavosti,“ nalákal Petr Soukup, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Právě mapa pivovarů a minipivovarů je velmi oblíbeným doplňkem na cestu. Je přehledná, nápaditá a obsahuje všechny potřebné informace. Mapa skýtá také zábavu, a to v podobě možnosti zisku diplomu pivního znalce. Stačí na každé trase navštívit alespoň tři místa, tím získat pomyslné tři čárky na pivním lístku, a diplom náleží opravdovému pivnímu znalci.

Pivo a pivní stezky v jižních Čechách nejsou jen zážitkem pro jednotlivce, ale skvěle poslouží i firemní a skupinové klientele. Region nabízí pestrou paletu zážitků – od návštěv velkých pivovarů po objevování kouzla minipivovarů, které se stále více zaměřují na zážitkové programy. Firmy mohou svým zaměstnancům nebo obchodním partnerům dopřát unikátní zážitky, jako je výuka vaření piva pod vedením zkušených sládků. Tyto aktivity nejenže posilují týmového ducha, ale také poskytují příležitost k netradičnímu propojení s místní kulturou a tradicí.

Pivní mapu i všechny pivní stezky v jihočeském kraji můžete nalézt na tomto odkazu a nechat se inspirovat na podzimní výlet s pivní tématikou.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jižní čechy, pivní stezka, pivo, turistika, jihočeská centrála cestovního ruchu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Hospodářský

Tak zlatý mok ve Volarech????????????ani náhodou!!

Pátek, 6. září 2024, 10:30Odpovědět

Jižní Čechy protíná hned sedm pivních stezek. Přijeďte a vychutnejte je sami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.