Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Festival Maker Faire napoví, jaký bude českobudějovický FabLab

PR článek

Skvělou možnost poznat budoucí podobu unikátního multifunkčního technologického, edukačního a komunitního komplexu FabLab v Novém Vrátě nabídne v sobotu 14. září kreativní festival Maker Faire. Ten se koná v Žižkárně od 10 do 17 hodin.

„Nepůjde o nudné přednášky, ale interaktivní workshop, při němž využijeme 3D tisk a představíme, jak by provoz ve FabLabu mohl vypadat,“ říká Barbora Pešek z pořádající organizace Make More.

Ta letos spolu s architekty z Ateliéru A8000 představila návrh projektu FabLab, který by ve spojení se ZEVO Vráto v připravovaném Energetickém parku České Budějovice vytvořil unikátní prostor, podporující další vzdělávání, spolkový život a trávení volného času obyvatel města.

Festival Maker Faire během dne nabídne celkem pět workshopů, každý na 45 minut.

„Propojit průmyslové zařízení na energetické využití odpadů, vyrábějící teplo a elektřinu, se vzdělávacím a volnočasovým komplexem, je samo o sobě unikátní. Navíc do území brownfieldu vnesete možnost setkávání a sebevzdělávání pro všechny věkové kategorie. A to chceme návštěvníkům našeho festivalu ukázat,“ dodala Barbora Pešek.

Projekt nazývaný FabLab, z anglického Fabrication Laboratory, ale není a nebude jen „výrobní laboratoří“. Naplňuje všechny tři pilíře udržitelnosti: ekonomický, sociální i environmentální. Jeho součástí by měly být také vysokoškolské koleje, komunitní centrum i kvalitní veřejný prostor propojený s okolní dosud těžko přístupnou a nevyužitou rybniční krajinou.

Festival Maker Faire během dne nabídne celkem pět workshopů, každý na 45 minut. V jejich rámci si může vždy deset dvojic, například rodič – dítě, vyzkoušet 3D tisk a vyrobit si třeba klíčenku. A to za symbolický poplatek 65 Kč, aby se využily nezbytné registrace.

Festival Maker Faire, který v sobě kombinuje moderní technologie, vědu, design i tradiční řemesla, tak propojuje kutily 21. století jako jsou vynálezci, inovátoři či bastlíři s chytrou zábavou pro rodiny s dětmi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky FabLab, festival, Maker Faire, České Budějovic, Žižkárna, ZEVO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Maker Faire napoví, jaký bude českobudějovický FabLab  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.