Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Po řadě tropických dnů čeká Česko deštivý týden a výrazné ochlazení

Po řadě tropických dnů čeká Česko deštivý týden. Od poloviny týdne se výrazně ochladí, ve čtvrtek a v pátek klesnou teploty k deseti stupňům Celsia. Informoval dnes Český hydrometeorologický ústav v týdenní předpovědi počasí.

„V pondělí přejde přes naše území studená fronta k východu. Ve středu postoupí do střední Evropy další studená fronta od severozápadu. Za ní k nám bude proudit studený vzduch od severozápadu až severu," uvedli meteorologové

Dnes bude zataženo až oblačno a na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky. Teploty se ale budou ještě pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia. Na západě bude ale jen 18 stupňů a na horách kolem 14 stupňů Celsia. Během dne po celém území ochladí a bude foukat. Na horách dosáhne vítr v nárazech rychlosti až 70 kilometrů v hodině. K večeru vítr ustane.

Foukat bude i další dny, ale už ne tak silně. Na úterý i středu předpovídají meteorologové přeháňky nebo občasný déšť a teploty ještě nad 20 stupňů Celsia. Od čtvrtka očekávají výrazné ochlazení a vytrvalejší déšť. Ve čtvrtek klesne teplota na deset až 15 stupňů, na východě bude ještě kolem 20 stupňů Celsia. Mohou se objevit bouřky. V pátek se ještě víc ochladí, bude devět až 13 stupňů Celsia. Znovu začne silněji foukat. Vítr dosáhne v nárazech 50 až 60 kilometrů v hodině.

Víkend bude převážně zatažený s deštěm, který postupně od západu zeslábne. Teploty se budou nejprve držet kolem 15 stupňů, později kolem 19 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po řadě tropických dnů čeká Česko deštivý týden a výrazné ochlazení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.