Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MAS Strakonicko pomáhá rozvíjet region již více než 20 let

PR článek

MAS Strakonicko, z.s. byla založena v roce 2004. Zájmové území MAS Strakonicko tvoří celkem 55 obcí, přirozeným centrem je město Strakonice. Jedná se převážně o zemědělskou krajinu se zalesněnými oblastmi. Na území MAS žije přes 40 000 obyvatel.

MAS Strakonicko se věnuje mnoha aktivitám. Realizuje strategii komunitně vedeného místního rozvoje. V rámci této strategie rozděluje do území přidělené finanční prostředky ve čtyřech Programových rámcích – konkrétně IROP, SP SZP, OP TAK a OPZ+. Skrze IROP MAS podporuje oblast vzdělávání, bezpečnost dopravy, rozvoj sociálních služeb, cestovní ruch, kulturní památky a knihovny, nebo vznik komunitního centra ve Strakonicích. Ze SP SZP podporuje MAS projekty zemědělských a nezemědělských podnikatelů a projekty obcí ve vybraných oblastech. OP TAK je zaměřen na podporu malých a středních podniků. Z OPZ+ je podpořena hospicová péče ve Strakonicích, péče o děti v dětském komunitním klubu a aktivity komunitního centra ve Strakonicích.

MAS Strakonicko se zaměřuje také na podporu vzdělávání. Nyní realizuje již čtvrtý projekt Místní akční plány vzdělávání. Dále MAS pomáhá mateřským a základním školám při administraci tzv. „Šablon“, například na vzdělávací aktivity nebo školní asistenty. Do oblasti vzdělávání patří i virtuální univerzita třetího věku, která probíhá ve třech konzultačních střediskách. Zde se senioři vzdělávají virtuálně ve vybraných oblastech, tato aktivita probíhá díky rostoucímu zájmu seniorů již 10 let.

MAS působí i v oblasti regionálního značení, kdy certifikuje vybrané výrobky a služby regionální značkou Prácheňsko regionální produkt.

V posledních letech je MAS aktivní v oblasti energeticko-dotačního poradenství. Poskytuje poradenství v rámci kotlíkových dotací a v programu Nová zelená úsporám LIGHT. V rámci tohoto programu pomohla MAS snížit energetickou náročnost budov u více než 300 žadatelů.

Aktivity MAS se poslední dobou neustále rozšiřují do dalších oblastí, pokud se chcete zapojit do rozvoje regionu, neváhejte navštívit kancelář MAS přímo ve Strakonicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MAS, akční skupina, strakonicko, region, rozvoj, dotace, poradenství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MAS Strakonicko pomáhá rozvíjet region již více než 20 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.