Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

GPN z Trhových Svinů dlouhodobě roste a rozšiřuje své portfolio

PR článek

Firma GPN vloni oslavila 30. výročí svého vzniku a k nástrojárně a strojírně si „nadělila“ ještě provoz montáže elektrorozvaděčů, který se dál zvětšuje. Kromě toho GPN plánuje rozšířit i další oblasti své činnosti.

GPN se specializuje na výrobu nástrojů, strojů a konstrukčních prvků pro obor vytlačování (extruze) plastů podle výkresové dokumentace zákazníka. Její produkty zahrnují nejen nástroje, ale i výrobní linky, které se využívají například pro produkci profilů na výrobu oken, potravinářských fólií nebo plastových tužek. Od roku 2024 se zde také montují elektrorozvaděče, které se posléze stávají součástí extrudérů.

„V letošním roce jsme se stali součástí velké americké skupiny Davis-Standard, která je světovým lídrem v oblasti extruzních zařízení a služeb. Toto spojení nám umožňuje podporovat inovace, zvyšovat efektivitu a lépe reagovat na neustále se měnící požadavky globálního trhu v oblasti vytlačování a zpracování. Našemu závodu se tím otevírají nové možnosti růstu, které přinesou i nové kvalifikované pracovní pozice,“ říká Jiří Šimek, ředitel závodu. Díky této akvizici se GPN stala součástí mezinárodní „extruzní rodiny“, kde se očekává, že se trhovosvinenský závod v budoucnu stane výrobním centrem pro evropské sesterské společnosti.

Nové pětiosé soustružnicko-frézovací CNC centrum

V říjnu tohoto roku firma GPN zahájí produkci tzv. pipe-heads, tedy vytlačovacích nástrojů (hlav) a částí pro vytlačování kulatých plastových výrobků (např. rour) na novém moderním pětiosém soustružnicko-frézovacím CNC centru. Tato produkce bude vyžadovat vysokou přesnost a kvalitu. „Od zákazníků jsme si s kolegou technologem přivezli nové poznatky k poměrně složitým obrobkům. Musíme se to naučit a postupně se stát takovým malým Švýcarskem v českobudějovickém regionu,“ říká s úsměvem Bohumil Čermák, vedoucí výroby na nástrojárně.

Plánované rozšíření aktivit společnosti přinese i nové kvalifikované pracovní příležitosti. Otevírá se tak šance pro nadšence do CNC technologií, kteří by se chtěli podílet na výrobě zajímavých a jedinečných produktů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky GPN, CNC, extruze, soustružnicko-frézovací centrum, práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GPN z Trhových Svinů dlouhodobě roste a rozšiřuje své portfolio  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.