Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oslavte 28. října vznik naší republiky pohybem, běží se i v jižních Čechách

PR článek

Sokolský běh republiky, tak se jmenuje každoroční oslava vzniku naší země pohybem. Vyběhněte o svátku 28. října na jednom z více než 80 míst po celém Česku i v zahraničí, v jižních Čechách třeba v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou nebo Písku. V rámci letošního, již 6. ročníku se pořadatelé zaměřují mimo jiné také na téma oživení české národní hrdosti. Součástí běhu budou i letos české sportovní hvězdy – na start se postaví například mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková nebo vodní slalomář a olympijský vítěz Jiří Prskavec.

Jako národ jen málokdy projevujeme vlasteneckou hrdost. A právě to chtějí pořadatelé letošního Sokolského běhu republiky změnit: „Český národ má na co být hrdý – od vynálezů, přes naše světoznámé filmy až po naše úspěchy ve sportu, mezi které patří i mnoho sokolů. Buďme patřičně hrdí na to, co jsme dokázali. Proto je národní hrdost letos jedno z našich klíčových komunikačních témat pro nadcházející ročník Sokolského běhu republiky,” popisuje starosta České obce sokolské Martin Chlumský.

Zhlédněte video a motivujte se k oslavám republiky pohybem
 


Sokolskou běžeckou tradici si na říjnový státní svátek užijí jak dospělí na hlavním běhu se společným startem po celé České republice ve 14 hodin, tak děti na kratších trasách. Na start se postaví opět několik tisíc účastníků – od začátečníků, zkušených běžců až po celé rodiny s dětmi.

Do seznamu zapojených míst také v letošním roce přibyly nové lokality – poprvé se vyběhne třeba v České Třebové, v americkém Pittsburghu nebo kanadském Torontu. „Severní Amerika měla poměrně významný podíl na založení a podpoře naší republiky od samého počátku. Je pro nás důležité udržovat pouto s českým Sokolem a dát svému okolí v Torontu najevo, že Česká republika, která byla vybudována i s pomocí Severo-Amerických demokratů stále žije podle společných demokratických zásad,” říká organizátorka běhu v Torontu Josefína Tichá.

Do seznamu zapojených míst také v letošním roce přibyly nové lokality.

Seznam všech letos více než 80 lokalit najdete také na těchto webových stránkách.

Součástí běhu republiky budou i letos české sportovní hvězdy – na start se postaví mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková a spousta dalších českých sportovců. „Sokolský běh republiky je unikátní projekt, kde tisíce běžců po celém Česku vyběhnou ve stejný čas oslavit vznik naší republiky pohybem. Jsem hrdá češka a moc mě těší, že jsem dostala možnost stát se součástí,” doplňuje Marie Horáčková.

Šestý ročník Sokolského běhu republiky má znovu také dobročinný přesah. Pomoc tentokrát putuje pětileté Vanessce s vrozenou nervovou poruchou. Pomoci mohou i účastníci běhů, a to přímo při registraci na kterýkoli běh nebo také nově příspěvkem na účet.

Šestý ročník Sokolského běhu republiky má znovu také dobročinný přesah.

„Máme za sebou veleúspěšný XVII. všesokolský slet a já mám velkou radost, že rok 2024 pokračuje na podzim další významnou akcí. Sokolského běhu republiky na oslavu 28. října jsem se loni osobně zúčastnil, a tak můžu potvrdit, že přináší neopakovatelnou atmosféru a jedinečný zážitek. Akce každoročně láká tisíce lidí v Česku i v krajanských komunitách po světě. Těším se v říjnu na startu a věřím, že znovu posuneme účastnický rekord,” uzavírá Chlumský.

Sokolský běh republiky podporuje jako generální dodavatel společnost ALPINE PRO, Národní sportovní agentura pak přináší podporu jako generální institucionální partner. Dík patří také hlavním partnerům, společnostem PENNY Česká republika, ČEPS a EUC.

Vyberte si svou lokalitu a buďte součástí oslav republiky pohybem, organizátoři se budou těšit 28. října na značkách. Více informací najdete na webových stránkách, Tak jak říkají sokolové, NAZDAR!

Ohodnoť článek

Štítky Sokolský běh republiky, 28. říjen, oslava, běh, závod, pohyb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavte 28. října vznik naší republiky pohybem, běží se i v jižních Čechách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.