Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejen s angličtinou pomůže žákům Američan Issac Mcgee

PR článek

Na Střední škole obchodní se v letošním školním roce do výuky zapojil stipendista Fulbrightova programu, Američan Issac Mcgee. Ten pomůže žákům nejen s rozvojem komunikačních dovedností v anglickém jazyce, zapojí se také do výuky odborných předmětů, ve kterých škola již dlouhodobě realizuje výuku metodou CLIL, do výuky matematiky nebo do odborného výcviku žáků oboru Fotograf.

Střední škola obchodní má s realizací tohoto programu již cenné zkušenosti z minulých let, kdy na škole ve výuce asistovala Taylor Kloha, její působení bylo v roce 2016 spojeno i s návštěvou tehdejšího amerického velvyslance Andrew Shapira. Na její aktivity letos naváže právě Američan a stipendista programu Fulbright Issac Mcgee.  

Komise J.W. Fulbrighta je česko-americká organizace založená na základě mezivládní dohody v roce 1991 za účelem podpory vzdělávacích a kulturních výměn mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými. Po celé České republice pomůže s výukou angličtiny 25 stipendistů Fulbrightova programu. Mladí Američané, často čerství absolventi bakalářských nebo magisterských programů, do České republiky jezdí asistovat středoškolským učitelům již od roku 2005 a celkem se jich v tomto programu vystřídalo už téměř 300. Asistenti se kromě výuky angličtiny zapojují do života svých hostitelských měst. Nabízejí odpolední konverzační kurzy pro studenty, učitele a další zájemce.

Rozvoj podnikatelských dovedností v angličtině

Issac se nejvíce zajímá o ekonomické předměty a matematiku, podpoří tak na naší škole žáky v rozvoji podnikatelských dovedností, matematické a finanční gramotnosti a zároveň v odborném cizím jazyce. Jako asistent se bude samozřejmě podílet i na výuce anglického jazyka a rozvoji komunikačních dovedností žáků přímo s rodilým mluvčím. Kromě výuky angličtiny se hodlá zapojit i do života školy, účastnit se bude různých exkurzí a soutěží, která škola pořádá, připravovat pro žáky program i mimo vyučování. Další oblastí jeho zájmu je fotografie, jeho účast na odborném výcviku žáků oboru Fotograf povede k rozvoji komunikačních dovedností žáků v odborném cizím jazyce, stejně tak jako jeho zapojení do předmětu Zeměpis cestovního ruchu, kde kromě jazykových dovedností posílí u žáků oboru Cestovní ruch i interkulturní kompetence.

„Pozitivní energie asistentů, příval nových nápadů a jiný pohled na vzdělávání je pro mnoho škol inspirativní. Těší nás, že mnozí absolventi jsou se svými hostitelskými školami v kontaktu ještě mnoho let po skončení programu,“ říká ředitelka Fulbrightovy komise Hana Ripková.

Na financování se podílí vlády České republiky a Spojených států, program asistentů do výuky angličtiny však financuje převážně Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky. Od spuštění programu v roce 1991 prošlo Fulbrightovým programem už 2400 českých a amerických stipendistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky SŠ Obchodní, Husova, angličtina, Issac Mcgee, výuka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejen s angličtinou pomůže žákům Američan Issac Mcgee  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.