Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už i na jihu Čech lze propojit sportovní kariéru s kvalitním vzděláváním sportovního managementu

PR článek

Studovat sportovní management a marketing lze už i z Jihočeského kraje. Nový bakalářský program Management a marketing sportovních organizací nabízí Vysoká škola mezinárodního podnikání ISM Slovakia v Prešově (VŠMP) ve spolupráci s českobudějovickou VŠTE.

Akreditaci unikátního studijního programu čerstvě získala právě VŠMP, jejímž strategickým partnerem je VŠTE. Druhé kolo přijímacího řízení je otevřeno do 30. září v prezenční i kombinované formě, která probíhá online.

„Je to příležitost, jak propojit sportovní kariéru s kvalitním vzděláváním sportovního managementu. Zvláště, když celý studijní program je koncipován jako online, tedy bez nutnosti jezdit na východ Slovenska,“ říká Jakub Horák, jednatel VŠMP.

Mladí sportovci s dokončeným středoškolským vzděláním tak mohou propojit svou sportovní kariéru s kvalitním vysokoškolským vzděláním. Stejně jako ti, co se chtějí posunout v manažerské kariéře v oblasti sportu a tělesné výchovy.

„Na Slovensku lze podobný vzdělávací program studovat jen v Bratislavě a také v Česku je takto postavený studijní program unikátem,“ dodal Jakub Horák, který přednáší rovněž na VŠTE. Ta do nového studijního programu dodává také část akademiků, zajišťujících výuku.

Absolventi získají znalosti, které jim umožní ucházet se o pozice ve sportovním managementu nebo pokračovat v magisterském programu i v zemích Evropské unie. Prešovská VŠMP přitom bude usilovat také o akreditaci programu Management a marketing sportovních klubů pro magisterský stupeň vysokoškolského studia.

VŠMP byla založena v srpnu 2005 jako soukromá neuniverzitní vysoká škola, a proto se na ní platí školné. To pro program Management a marketing sportovních organizací činí 880 eur (zhruba 22 tisíc Kč) na semestr a je tedy nižší než běžně na českých soukromých vysokých školách.

„V této mezinárodní spolupráci vidíme zajímavou příležitost, jak středoškolákům se zájmem o sport rozšířit nabídku vysokoškolského studia,“ dodává Marek Vochozka, prorektor VŠTE.

Ta dlouhodobě své hlavní pilíře činnosti vzdělávání a výzkum doplňuje univerzitním sportem, jehož nejvýznamnějším reprezentantem je loni třetí nejlepší tým univerzitní hokejové ligy Black Dogs Budweis, který se do projektu rovněž zapojí.

„Je to studium absolutně přizpůsobené sportovnímu programu, v našem případě ideálně lednímu hokeji,“ říká jeho trenér a generální manažer David Oulík Univerzitní klub těmto studentům umožní být denně na ledě, trénovat s týmem i individuálně. „Dohlédneme i na denní režim a studium, což pak dává mladým sportovcům možnost si po absolvování oboru vybrat, jakou cestou se budou v životě dál ubírat,“ uzavřel David Oulík.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kariéra, sport, vzdělání, VŠTE, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už i na jihu Čech lze propojit sportovní kariéru s kvalitním vzděláváním sportovního managementu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.