Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ohleduplně k planetě, udržitelně pro budoucnost. Jihočeská univerzita chystá rozsáhlou revitalizaci kampusu

PR článek

Zdravá jídla v menze, swapy, přednášky, workshopy a výstavy – to vše po celý týden na Jihočeské univerzitě, která se už podruhé zapojila po boku ostatních veřejných vysokých škol do Evropského týdne udržitelného rozvoje. Na JU je téma udržitelnosti a společensky odpovědného chování dlouhodobě vnímáno jako klíčové, a to i při plánování velkých investic. Příští rok projde zásadní proměnou i univerzitní kampus.

O Jihočeské univerzitě:
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích je moderní vzdělávací institucí a centrem vědy a výzkumu na jihu Čech. Na 8 fakultách studuje 9 000 studentů ve více než 200 oborech bakalářských, magisterských a doktorských programů. V roce 2024 se Jihočeská univerzita stala nejlepší českou univerzitou v Leidenském žebříčku podle vědeckého dopadu. Každý rok míří na Jihočeskou univerzitu vysoký počet zahraničních studentů napříč všemi fakultami.

Jezírko, zelené střechy, sportovní zázemí, lavičky a další prvky, které zlepší mikroklima, přispějí k biodiverzitě a vytvoří zdravější a udržitelnější prostředí pro studenty, zaměstnance i veřejnost. Projekt na revitalizaci kampusu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je podpořený z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Investice za téměř 100 milionů korun je naplánovaná s ohledem na klimatické změny. V kampusu přibydou vodní prvky, stromy a záhony s cílem ochladit prostředí a vytvořit městský prostor pro odpočinek i sportovní aktivity.

„Projekt výrazně napomůže plnit cíle JU, které jsou silně orientované na udržitelnost a společensky odpovědné chování s prvky SMART univerzity. Záměr „zeleného“ kampusu vhodně doplňuje již realizované aktivity typu instalace elektráren na budovy univerzity, elektromobility či vnik nových studijních programů orientujících se na udržitelnost. JU v těchto aktivitách vidí velký smysl a již nyní připravujeme další projekty podobného zaměření“ říká kvestor Jihočeské univerzity Michal Hojdekr.

„Modrozelenou“ proměnou projde kampus Jihočeské univerzity v období 2025–2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeská univerzita, kampus, revitalizace, udržitelnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohleduplně k planetě, udržitelně pro budoucnost. Jihočeská univerzita chystá rozsáhlou revitalizaci kampusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.