Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Jihočeský kraj uvolní pro obce poškozené záplavami přibližně 30 milionů korun

Jihočeský kraj uvolní pro obce poškozené záplavami přibližně 30 milionů korun. Částka se může ještě zvýšit, kraj škody teprve sčítá. Peníze jsou určeny na poškozený obecní majetek. Česká televize uvedla, že záplavy v Jihočeském kraji zasáhly 81 obcí.

„Přesně nedokážeme říct, kolik nakonec pro poškozené obce uvolníme. Ale jsme rozhodnuti na to dát tolik peněz, kolik bude potřeba," uvedl Hajdušek. Finanční podporu obcím musí schválit krajské zastupitelstvo. Zatím není jasné, kdy se po víkendových volbách poprvé sejde. Ale schválení podpory by měla být patrně formalita i kvůli tomu, že ODS bude mít v zastupitelstvu nadpoloviční většinu a bude vládnout sama.

Záplavy na jihu Čech zasáhly v minulém týdnu několik desítek obcí. Voda způsobila největší škody na jihovýchodě regionu. Nejvíce se rozvodnily řeky Malše, Lužnice, Nežárka, Blanice nebo Černá. Kvůli intenzivním dešťům se hladina toků zvýšila natolik, že voda přetékala z nádrže Husinec na Blanici a z rybníku Rožmberk na Lužnici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky záplavy, správa, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj uvolní pro obce poškozené záplavami přibližně 30 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.