Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší tuzemská konference neziskovek a světa byznysu se blíží. Good Company Circle ocení vybrané z nich

PR článek

V dnešní době už nestačí, aby firmy sem tam přispěly na charitu nebo vysázely pár stromů – tedy dělaly klasické CSR (společenská odpovědnost firem). Investoři, zaměstnanci i zákazníci vyžadují promyšlenější přístup, který podrobně ukazuje, jak společnost např. šetří vodou, jaké nabízí pracovní podmínky nebo zda dodržuje zákony a předpisy – ESG (enviromentální, sociální a správní faktory). Jak se dá na přechod připravit?

Nejen to se dozví návštěvníci na druhém ročníku konference Good Company Circle, která se uskuteční 10. října v pražské Galerii Mánes. Největší akce o sociální udržitelnosti propojí byznys, neziskový aveřejný sektor. Součástí je i vyhlášení GCC Awards – tedy nejlepší spolupráce byznysu s neziskem. 

Nedávný průzkum společnosti Deloitte z roku 2024 ukázal, že firmy, které vsadily na ESG (environmentální, sociální a správní faktory), získávají větší důvěru investorů, lépe zvládají rizika a dosahují lepších finančních výsledků. Už v termínu 10. října se v pražské galerii Mánes uskuteční celodenní konference a místa k rezervaci jsou stále k dispozici.

Více informací lze najít na konferenci Good Company Circle, kde se na hlavní scéně představí experti z Evropského parlamentu, Ministerstva financí i zástupci soukromého sektoru. Těšit se můžete i na zajímavé tandemové vystoupení s lidmi z byznysu a neziskovek, jako je Vendula Pizingerová z Kapky naděje nebo Daniel Vagaský, předseda představenstva Shell ČR.

Podle posledních průzkumů, jako jsou ty od Nadace Via nebo České filantropické asociace, roste v České republice zájem o filantropii. Přesto však procento HDP věnované na charitu zůstává nižší než v mnoha západních zemích. Více se o tomto tématu dozvíte v naší sekci Good Money: Filantropie a její vliv. „Když dáváme, nejenom že pomáháme měnit životy, ale budujeme také odkaz solidarity. Věřím, že díky filantropii můžeme vytvořit spravedlivější a prosperující svět pro všechny,“ říká Monika Sofia Duarte, filantropka a zakladatelka Nadace Naděje Cabo Verde.

Zajímavé bude také navštívit doprovodný program, který jde více do hloubky. Součástí budou mentoringové workshopy, které především neziskovým organizacím přinesou cenné Know How. Bude zde probíhat i koordinovaný networking s cílem propojit neziskový, byznysový i vládní sektor. Začátek bude patřit investicím do nevládních organizací s Janou Havlenovou z Nadace rodiny Vlčkových. Dále zde vystoupí Robert Basch Livesport Foundation a Jitka Pražáková – EP Corporate Group Foundation. Následující téma otevře debatu o ESG jako způsobu spolupráce mezi neziskovým sektorem a podniky. Promluví zde Lenka Šťastná – BPWCR, Kristýna Faltýnková - PRK Partners a Jan Veselý – Lidl. Praktické odpolední workshopy přinesou odpovědi např. na otázky: Jak úspěšně a efektivně získávat finanční prostředky? Jaké jsou možnosti čerpání prostředků a dotací z EU? A mnohé další.

Závěrečným vyvrcholením konference Good Company Circle je vyhlášení GCC AWARDS, které ocení nejlepší projekty spolupráce mezi neziskem a byznysem v ČR. Navazuje tím na mezinárodní cenu EU, kterou předá bývalá česká europoslankyně Radka Maxová.

Štítky konference, byznys, Evropská unie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší tuzemská konference neziskovek a světa byznysu se blíží. Good Company Circle ocení vybrané z nich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.