Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Písecká nemocnice vybuduje ve svém areálu zubní kliniku

Písecká nemocnice vybuduje ve svém areálu zubní kliniku. Bude v ní sedm ordinací. Nemocnice tím reaguje na nedostatek zubařů ve městě. V posledních dvou letech jich v třicetitisícovém Písku ukončilo praxi osm.

Zubní klinika vznikne v nemocničním objektu s nynějším očkovacím a odběrovým centrem, infekční ambulancí a plicní ambulancí. „V říjnu začneme prostor rekonstruovat. První podlaží s očkovacím centrem, infekční a plicní ambulancí obsadíme navíc kožní ambulancí bez nutných úprav, protože už po rekonstrukci je. Přestavba zasáhne jen druhé podlaží, které pro stomatologii vyčleníme," uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Zubní klinika by měla zahájit provoz v druhé polovině příštího roku. Její součástí bude i dětská stomatologie.

„Dohodli jsme se, že prostory naší nemocnice využijeme právě pro zubní ordinace. Nyní je stavebně upravíme a na jaře roku 2025 v nich zubní lékaři zahájí provoz. Na Písecku nás to teď trápí, proto jsem rád, že se nám v tomto případě povedlo najít partnera a přivést více zubních lékařů najednou. Tady jich bude hned pět, všichni budou muset mít smlouvu se zdravotními pojišťovnami a každý musí mít postupně v péči 1500 pacientů," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Náklady na úpravu objektu pro kliniku činí přibližně šest milionů korun. „Návrh počítá také s čekárnou. Zároveň zde bude zázemí pro personál, konkrétně kancelář, konferenční místnost, skladové a sterilizační prostory," řekl Holan.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, nemocnice, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecká nemocnice vybuduje ve svém areálu zubní kliniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.