Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Strakonická nemocnice získala od Kapky naděje nový inkubátor

Strakonická nemocnice získala od Nadačního fondu Kapka naděje nový inkubátor. Pořízen byl ze sbírky od individuálních dárců. Inkubátory jsou nezbytnou součástí porodnických oddělení. Strakonická nemocnice má nyní tři.

Ve strakonické nemocnici se ročně narodí 500 až 600 dětí. Některé z nich potřebují po narození pomoc s udržením tělesné teploty nebo potřebují dýchat vzduch s vyšším obsahem kyslíku. A právě s tím pomáhají inkubátory. „Někdy stačí podpora jen na pár hodin, jindy třeba na jeden den,“ vysvětluje primář dětského oddělení Martin Gregora. Strakonická nemocnice nyní disponuje třemi.

Inkubátor nemocnici věnoval Nadační fond Kapka naděje, který se zaměřuje na zlepšování podmínek v nemocnicích po celé České republice. Nový přístroj za 360 tisíc korun byl pořízen ze sbírky od partnerů a individuálních dárců.

„Jsme velmi vděční za to, že můžeme díky dárcům a partnerům nemocnicím pomáhat. Z inkubátoru pro strakonickou nemocnici máme obrovskou radost,“ uvedla při slavnostním předání přístroje ředitelka nadačního fondu Dita Loudilová.

od nadačního fondu nejde o jediný příspěvek pro strakonickou nemocnici. „Loni nám Kapka naděje výrazně přispěla na sondy k ultrazvukovému přístroji pro dětské oddělení. V minulých letech jsme díky nim získali dětské postýlky, polohovací lůžka, ultrazvuk a mnoho dalšího vybavení. Velmi si této spolupráce vážíme,“ poděkoval ředitel nemocnice Tomáš Fiala.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Nemocnice Strakonice

Štítky Kapka naděje, inkubátor, Strakonice, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice získala od Kapky naděje nový inkubátor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.