Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Prachatické Velké náměstí a okolní ulice budou v pátek uzavřené kvůli rallye

Závod Středoevropská rallye v pátek 18. října omezí dopravu v Prachaticích. Na Velkém náměstí bude oficiální průjezdní kontrola, do které by měly první vozy najíždět krátce před 11:00. Znamená to uzavření náměstí a okolních ulic od 8:00 do 15:00, v uzavřených ulicích nebude možné parkovat. Jezdci si udělají krátkou zastávku, během které bude možné získat od nich podpis.

Uzavřené budou Poštovní ulice, část ulice Solní v úseku od křižovatky s ulicí Dlouhá a Horní k ulici Velké náměstí, část ulice Kostelní náměstí od křižovatky s ulicí Křišťanova k ulici Velké náměstí. Směr jízdy bude zachován po komunikacích v ulicích Horní, Neumannova, části ulice Kostelní náměstí, Křišťanova, Husova a Věžní. Řidiči budou moct jet Dlouhou a Husovou ulicí do Zahradní ulice.

Zákaz parkování vozidel na parkovištích v uzavřených úsecích komunikací bude platit v pátek od 06:00 do 15:00 hodin. Vozidla zásobování budou moct vjíždět do 10:00.

„Zážitkem pro účastníky bude určitě fotogenický průjezd Dolní branou, po kterém má následovat krátká zastávka s občerstvením posádek před budovou našeho městského úřadu. Celé Velké náměstí zůstane po dobu nezbytně nutnou uzavřené pro veškerý provoz, aby tudy projelo kompletní startovní pole. Moderovaný program by měl probíhat přibližně do půl druhé odpoledne,“ dodal starosta Jan Bauer (ODS).

Středoevropská rallye, předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích, se koná od 17. do 20. října na českém, rakouském a německém území. Stejně jako před rokem začne u Pražského hradu, ve čtvrtek se poté uskuteční divácká rychlostní zkouška na dostihovém závodišti v Chuchli a měřený test v okolí Klatov. Na startu bude i pět českých jezdců. Do kategorie WRC2 se zapojí Filip Mareš, Věroslav Cvrček a Petr Nešetřil, o body do WRC3 budou bojovat Jan Černý a Filip Kohn.

Během pátečního dne uvidí diváci šest měřených úseků se startem v Klatovech, Strašíně a Šumavských Hošticích na Prachaticku. V sobotu a v neděli se rallye přesune do Rakouska a Německa.

Loňská premiéra přilákala k tratím přes 125 000 diváků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Středoevropské rally

Štítky ČR, doprava, motorismus, Prachatice, rallye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatické Velké náměstí a okolní ulice budou v pátek uzavřené kvůli rallye  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.