Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Závěr týdne bude slunečný s teplotami kolem 15°C, ráno se místy objeví mlhy

Závěr týdne bude slunečný, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia. Ráno a dopoledne se místy mohou objevovat mlhy a foukat bude i silný vítr, zejména na Českomoravské vrchovině a na severu Čech. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Dnešní ráno nebylo tak chladné, jako bylo to středeční, s výjimkou východu našeho území. Tam kvůli slabému větru měříme čtyři až nula stupňů Celsia, na západě, kde je vítr taky slabší, je nejčastěji kolem pěti stupňů Celsia," uvedl ČHMÚ na Facebooku. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 stupni Celsia, při nízké oblačnosti a na horách kolem 11 stupňů, na Šumavě kolem 17 stupňů. Silný vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině bude foukat na Českomoravské vrchovině a na horách na severozápadě a severu Česka dosáhnou nárazy až 90 kilometru za hodinu.

V dalších dnech očekávají meteorologové většinou ráno oblačno až zataženo a během dne místy polojasno až jasno. V pátek a v sobotu se ráno a dopoledne na západě a jihozápadě objeví četné mlhy. V oba dva dny vystoupají nejvyšší denní teploty na deset až 14 stupňů, při slunečném počasí až na 16 stupňů Celsia. Na Českomoravské vrchovině bude stále větrno.

Neděle bude polojasná až skoro jasná, ráno místy s nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po většinu dne. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 stupňů, při nízké oblačnosti kolem devíti stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky počasí, čhmú, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr týdne bude slunečný s teplotami kolem 15°C, ráno se místy objeví mlhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.