Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mistr výčepní 2024 zná svého vítěze. V Budějovickém Budvaru se soutěžilo o nejlépe načepovaný ležák

PR článek

Budějovický Budvar uspořádal další soutěž v čepování piva, které se zúčastnily více než tři desítky výčepních z celé republiky. Úroveň všech soutěžících byla opět velmi vysoká a v konečném pořadí rozhodovaly detaily. Absolutním vítězem Mistra výčepního 2024 se nakonec stal Jakub Šrubař z frýdeckomísteckého podniku Datlovna Pavlač, mezi Budějčáky zabodoval David Prachař z restaurace Juvel.

O titul Mistr výčepní za rok 2024 se v Budějovickém Budvaru utkalo celkem 31 výčepních nejen z Českých Budějovic a okolí, ale i ze vzdálenějších koutů České republiky. Cílem bylo zvládnout správné čepování ležáků Budvar 33 a Budweiser Budvar Original, přičemž soutěžící bedlivě sledovala tříčlenná porota složená z odborníků Budějovického Budvaru. Mistr výčepní letos navázal na předchozí dva ročníky soutěže Mistr Originalu, ve které se, jak název napovídá, soutěžilo pouze v čepování ležáku Budweiser Budvar Original.

Rozhodovaly detaily

Porotci se při hodnocení zaměřili na každý detail, od správného mytí sklenic, přes dokonalý styl čepování, práci za výčepem, až po perfektně načepovaný půllitr – Budvar 33 na jeden, Budweiser Budvar Original na dva nebo tři zátahy. Každý soutěžící musel prokázat, že zvládne oba styly čepování a umí zákazníkovi předložit pivo, které nejen skvěle vypadá, ale naplní jeho chuťové očekávání.

„Pivo musí být dokonalé ve všech aspektech, ať už je to mytí skla, technika a styl čepování, práce za výčepem či finální prezentace načepovaného piva zákazníkovi. Baví nás sledovat, jak se úroveň všech soutěžících každým rokem zvyšuje. To samé platí i o jejich rostoucím zájmu o účast v naší soutěži. Je to mimo jiné důkaz toho, že to, co děláme, má doopravdy smysl,“ vysvětlil Jiří Douda, člen poroty a létající výčepní Budějovického Budvaru.

On i jeho další kolegové létající výčepní pravidelně vyrážejí do podniků po celé zemi a ukazují personálu, jak se správně starat o pivo z Budějovického Budvaru. „Špičková kvalita a skvělá prezentace piva jsou pro nás naprosto zásadní. Dbáme o to, aby naše pivo bylo prezentováno správně, a zákazníci si ho mohli vychutnávat v té nejlepší kvalitě, bez ohledu na to, kde si ho dají,“ dodal Douda.

Napínavé finále a oslava vítězů

Poté, co se u výčepu vystřídali všichni soutěžící, přišlo na řadu finální sčítání. Po započtení všech bodů včetně teoretického testu, který museli účastníci vyplnit ještě před zahájením praktické části soutěže, bylo rozhodnuto. Absolutním vítězem Mistra výčepního 2024 se nakonec stal Jakub Šrubař z Datlovny Pavlač ve Frýdku Místku. Na druhé příčce se umístil David Prachař z budějcké restaurace Juvel a bronzovou medaili se spoustou cenných zkušeností si domů odvezla Adéla Rozehnalová ze Šnytu Mikulda v Olomouci.

„V Budvaru jsem soutěžil poprvé, překvapilo mě, kolik soutěžících se tu sešlo. Celý den jsem si moc užil, je hezké se potkat s lidmi, kteří sdílejí nadšení a lásku pro pivo. Úspěch v soutěži mě velmi těší, v našem podniku ho určitě náležitě oslavíme,“ naznačil šťastný vítěz po převzetí ocenění v podobě zakázkové košile, originální výčepní zástěry a dalšího budvarského merche.

Mezi Budějčáky se prosadil výčepní z Juvelu

Mezi zástupci budějckých podniků si nejlépe vedl celkově stříbrný David Prachař z restaurace Juvel, následovaný Jakubem Honnerem z restaurace Paluba a nejlepší trojici lokálních soutěžících uzavřel Martin Holman reprezentující Café Hostel.

„Oceněným gratulujeme a moc děkujeme všem, kteří si našli čas a přijeli si zasoutěžit. Úroveň soutěže byla opět velmi vysoká, každý předvedl skvělý výkon, nakonec rozhodovaly pouze detaily. Výčepní mistr 2024 je minulostí, ale my už se těšíme, co nám soutěžící předvedou příště,“ shrnul na závěr Jiří Douda. A jak se říká mezi pivaři říká, na zdraví a dej Bůh štěstí!

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, pivo, ležák, soutěž, čepování, výčepní, Budvar 33, Budweiser Budvar Original, Jiří Douda, styl, restaurace, David Prachař, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr výčepní 2024 zná svého vítěze. V Budějovickém Budvaru se soutěžilo o nejlépe načepovaný ležák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.