Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Lávka na Sokolák je v horším stavu. Město nechává posoudit nosnost a statiku

Lávka na slepém rameni Malše vedoucí na Sokolský ostrov se od konce září opravuje. Podle původních předpokladů mělo jít o “běžnou” opravu, po odkrytí některých částí bylo ale zjištěno, že je lávka v horším stavu a je třeba posoudit její nosnost a statiku.

Rekonstrukce lávky na Sokolský ostrov začala 23. září. Původně se měly vyměnit pochozí fošny, opravit poškozené části, lávka se měla kompletně očistit a natřít. Po odkrytí některých nosných prvků se ale zjistilo, že některé dřevěné části jsou poškozené více než se předpokládalo, a je potřeba posoudit nosnost samotné konstrukce a statiku.  

„Tuhle práci jsme zadali odborníkům z ČVUT. Výsledky budeme mít přibližně do třech týdnů a samozřejmě na ně budeme bezprostředně reagovat. V tuto chvíli existuje několik variant a my zvolíme takovou, která bude optimální pro občany,“ uvedl náměstek primátorky Michal Šebek (ODS). 

Dokud nebude jasné, jak dále při opravě postupovat, musely být práce na lávce zastaveny. „Je tak bohužel velice pravděpodobné, že se protáhnou za původní plánovaný termín ukončení 10. listopad 2024,” vysvětlila mluvčí radnice Jitka Brůha Welzlová. 

Frekventovaná dřevěná lávka je na místě od roku 2002. Zatím procházela pravidelnou údržbou, kdy se měnila pochozí část a konstrukce byla několikrát nově natřena a ošetřena. Podle původního projektu bylo s její generální opravou počítáno až v roce 2030. K dřívějšímu termínu obnovy město přistoupilo kvůli vzhledu povrchových prken. „Takto kompletně se frekventovaná lávka opravuje vůbec poprvé,” dodala Welzlová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky oprava, město české budějovice, sokolský ostrov, lávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka na Sokolák je v horším stavu. Město nechává posoudit nosnost a statiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.