Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

ICP Group bude u Budějc stavět byty a domy za tři miliardy. Projekt má začít příští rok

Investiční holding ICP Group chystá v Hrdějovicích u Českých Budějovic stavbu bytů a domů za více než tři miliardy korun. Projekt má již pravomocné razítko EIA, tedy posouzení vlivů stavby na životní prostředí. Stavba by měla začít příští rok, projekt bude pravděpodobně rozdělen do čtyř etap. ICP Group staví například v USA na Floridě.

Díky největšímu developerskému projekt ICP Group v Česku má v Hrdějovicích u Českých Budějovic poblíž velkoobchodu Makro vyrůst 577 bytů a domů a 779 parkovacích míst. Kromě bytů a domů má v lokalitě vzniknout kompletní občanská vybavenost, včetně zastávek městské hromadné dopravy nebo cyklostezek. „Připravujeme development, za který se nebudeme stydět a který bude dobře fungovat pro stávající i budoucí obyvatele. Od občanské vybavenosti přes dětskou skupinku a hřiště po služby, jako je pekárna, lékaři, kavárna. Nepodceňujeme ani faktor dopravy, počítáme s cyklostezkami a trolejbusovou zastávkou v centru projektu," řekl majitel společnosti Ondřej David Seznam zprávám.

Podle serveru investor požádal o sloučené povolení zahrnující územní rozhodnutí a stavební povolení v jednom. „S ohledem na získání pravomocného povolení máme ambici stavět retail a infrastrukturu příští rok. První etapa bydlení příští nebo přespříští rok," doplnil partner v ICP Group Marek Klaus. Projekt má být rozdělen do čtyř etap. Stavba bude stát více než tři miliardy korun.

Starosta Hrdějovic Petr Stejskal si spolupráci s developerem pochvaluje, podle něj se obci podařilo vyjednat příspěvky v desítkách milionech korun, které se budou odvozovat od finální velikosti projektu. „Budou přicházet postupně v čase s tím, jak budou probíhat kolaudace. Díky tomu můžeme pokrýt obecní potřeby, které s novými obyvateli logicky vzrostou," sdělil starosta.

Skupina ICP se specializuje na investice do nemovitostí, soustředí se zejména na rezidenční a administrativní budovy v České republice a na Floridě. Aktiva skupiny přesahují tři miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ICP Group

Štítky stavby, reality, byty, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ICP Group bude u Budějc stavět byty a domy za tři miliardy. Projekt má začít příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.