Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Lístky na šampionát hokejistek v Budějcích se začnou prodávat v listopadu. Cena začíná na 100 korunách

Už v dubnu 2025 budou České Budějovice hostit Mistrovství světa v ledním hokeji žen. Na prestižní šampionát se sjede 250 nejlepších hokejistek světa. Vstupenky na jednotlivá utkání se začnou prodávat 7. listopadu. Cena se bude pohybovat mezi 100 až 550 korunami.

Program mistrovství světa žen IIHF 2025:

Středa 9. dubna
11:00 Švédsko - Německo
15:00 Finsko - USA
19:00 ČESKO - Švýcarsko

Čtvrtek 10. dubna
11:00 Japonsko - Norsko
15:00 Švédsko - Maďarsko
19:00 Kanada - Finsko

Pátek 11. dubna
11:00 Maďarsko - Japonsko
15:00 Švýcarsko - Kanada
19:00 USA - ČESKO

Sobota 12. dubna
15:00 Norsko - Německo
19:00 Finsko – ČESKO 

Neděle 13. dubna
11:00 Maďarsko – Norsko
15:00 Japonsko – Švédsko
19:00 Kanada – USA

Pondělí 14. dubna
11:00 Německo – Maďarsko
15:00 Švýcarsko – Finsko
19:00 ČESKO – Kanada

Úterý 15. dubna
11:00 Norsko – Švédsko
15:00 Německo – Japonsko
19:00 USA – Švýcarsko

Mistrovství světa v ledním hokeji žen se bude hrát v Českých Budějovicích v Budvar aréně, která se na událost přejmenuje na Arénu České Budějovice, od 9. do 20. dubna. Na šampionát přijede podle organizátorů 250 nejlepších hokejistek světa. „Je pro nás velká pocta hrát mistrovství světa v České republice. Pro hodně z nás to bude v kariéře třešnička na dortu. Můžeme hrát na domácí půdě a ukázat, co v nás je. Přijedou sem ty nejlepší hráčky ze zámoří a mám zprávy, že se sem moc těší," řekla na tiskové konferenci kapitánka reprezentačního týmu Aneta Tejralová.

Český národní tým bude hrát vždy od 19:00. „Věříme, že to bude vrchol dne. Kromě toho se ale odehrají další zajímavé zápasy, například USA - Kanada, to bude špička světového hokeje. Ženská NHL dokonce kvůli MS stopne svou soutěž a dorazí ty nejlepší hokejistky světa. Myslíme na všechno a chceme, aby každý tým měl profesionální a skvělé zázemí. Absolvovali jsme již několik návštěv IIHF a za ně to bylo také v pořádku. Čeká nás kvalitní turnaj," juvedla generální manažerka národního týmu žen Tereza Sadilová.

Český tým skončil v letošním roce na čtvrtém místě. Na domácí půdě bude chtít navázat minimálně na úspěchy z let 2022 a 2023, kdy hokejistky získaly bronzové medaile. 

Program se kromě samotné Budvar arény bude konat také na náměstí Přemysla Otakara II. kde vznikne fanzóna. Některé zápasy tak budou moct lidé sledovat na velké ůled obrazovce, stejně jako některé zápasy Motoru nebo mistrovství světa mužů. Kromě toho chce město vytvořit v areálu Letního kina Háječek VIP zónu, kde by se mohli setkávat významné osobnosti, podnikatelé nebo starostové obcí. 

„Fungovala by jako místo pro setkávání podnikatelů nebo starostů. Mohli by se tam scházet zajímaví lidé, a to kousek od zimního stadionu," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Podle něj chce kraj a město při organizaci šampionátů navázat na úspěch, kterého se podařilo dosáhnout při Olympiádě dětí a mládeže. „Chceme, aby se na jihu Čech děly tyto důležité sportovní věci, chceme dosáhnout něčeho, co se podařilo u dětské olympiády a chceme pro ženský hokej vytvořit na jihu Čech podobnou atmosféru, aby se taky ženský tým cítil dobře, a dopadlo to třeba tak dobře, jako pro chlapi v letošním roce,“ uvedl Kuba.

Předprodej vstupenek a jméno pro maskotku

Předprodej vstupenek na dubnové mistrovství světa začne ve čtvrtek 7. listopadu ve 12:00. Lístky stojí 100 až 550 korun. Viceprezident svazu Petr Bříza, který je zároveň prvním místopředsedou Mezinárodní hokejové federace (IIHF), věří, že turnaj v Budvar aréně uvidí rekordní počet diváků. „Jsme velmi poctěni tím, že můžeme využít dvojitý zásah, což znamená organizaci šampionátu 2024 mužů a žen v roce 2025. Oběma akcím věnujeme stejnou péči," řekl Bříza.

V roce 2007 navštívilo MS hokejistek ve Winnipegu a Selkirku přes 119 tisíc diváků, průměrná návštěvnost činila téměř šest tisíc fanoušků na zápas. Budvar aréna má kapacitu 6421 diváků. Organizátoři věří, že zápasy nepřilákají pouze lidi z Českých Budějovic, ale budou je navštěvovat i fanoušci z ostatních míst jižních Čech. „Věřím, že akce nadchne celý kraj a přivede to spoustu dalších děvčat k hokeji," uvedl Bříza.

Společně s předprodejem vstupenek začne také hlasování o jménu maskotky, která bude diváky celým turnajem provázet. Vybírat budou zew třech možností. „Alex, to je od jména Alexandra, je ochránkyně ženského hokeje. Tori, tedy Viktorie - victory - vítězství. A nakonec Ava, která symbolizuje rychlost, pohyb a směr dopředu," vysvětlil autor vizuální identity šampionátu Filip Kregl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Českého hokeje

Štítky Sport, hokej, správa, ženy, svět, České Budějovice, vstupenky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lístky na šampionát hokejistek v Budějcích se začnou prodávat v listopadu. Cena začíná na 100 korunách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.