Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Bezdomovci pomohli uklidit Suché Vrbné

Minulý týden uklízela skupina lidí bez domova v bezprostředním okolí rybníka Na Hlíně mezi Suchým Vrbným a Novým Hlinskem. Ve spolupráci s městem tak reagovali na četné podněty od místních občanů, kteří si na nepořádek v lokalitě stěžovali.

Úklid v okolí rybníka Na Hlíně mezi Suchým Vrbným a Novým Hlinskem iniciovali samotní obyvatelé lokality, kteří si stěžovali, že je v místě značný nepořádek. Město se na stížnosti rozhodlo reagovat i přesto, že se jednalo o soukromé, nikoliv městské pozemky.

„Díky spolupráci s Městskou charitou jsme se spojili s panem Františkem Kynčlem, který je terénním pracovníkem, dlouhodobě se stará o lidi bez domova a uklízí s nimi veřejná prostranství. Společně s dvanácti dobrovolníky se pustil do práce i v okolí zmiňovaného rybníka,“ sdělil náměstek primátorky Michal Šebek (ODS).

Bezdomovci pomohli uklidit Suché Vrbné.

Skupina dobrovolníků v okolí rybníka naplnila odpadky 35 pytlů a odklidila i několik pohozených matrací. Společnost FCC pak na místo dovezla kontejner, do kterého nasbírané pytle s matracemi i další nasbíraný odpad vyhodila. Následně pracovníci FCC Vše odvezli a lokalita je nyní kompletně čistá.

„Na jednu stranu mám radost z toho, jak se tato skupina angažuje, na druhou je mi dost smutno z toho, jakého nepořádku i lhostejnosti jsou lidé schopni zrovna na místě, které hlavně Vrbeňákům slouží jako odpočinková zóna,“ prohlásil.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města České Budějovice

Štítky bezdomovci, úklid, české budějovice, suché vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci pomohli uklidit Suché Vrbné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.