Počasí dnes4 °C, zítra7 °C
Sobota 21. prosince 2024  |  Svátek má Natálie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé milují chlebíček z Libře

PR článek

Lahůdkové království, kde nic není nemožné. Když České Budějovice, tak Budějčák, chlebíček s jemným roastbeefem s cibulovým chutney, dozlatova smaženou cibulí, dijonskou hořčicí a domácí majonézou, jejíž složení okukují gastronauti od doby, co Libeřské lahůdky přišly na svět. 

Na městský signature chlebíček se chodí do nově otevřené prodejny lahůdek s výrobnou v historickém centru přímo naproti Masných krámů, v místech, která snadno najdou a milují i návštěvníci Českých Budějovic, zvláště pak ti, kteří vědí, že tady najdou lokální vyhlášené gastronomické poklady a podniky. Genius loci místa dávno netvoří jen historie a kultura, ale také skvělé jídlo. A Budějčák, o jehož složení rozhodli v anketě místní, se rychle dostal mezi vyhledávanou gastro topku.  

Osmnáctá pobočka Libeřských lahůdek v Českých Budějovicích je srdcovka majitelů stejně jako jižní Čechy. A jistě přibudou další, přitažlivost jejich pultů s čerstvými, bohatě obloženými chlebíčky je značná a jejich kvalitu ctí i v zahraničí. Britský deník The Guardian je zařadil mezi desítku nejlepších českých lahůdkářství. Což samozřejmě není jen tak, firma ctí své tradiční postupy, u prodejen má malé výrobny, a zároveň si váží poctivé ruční práce lidí, bez nichž by to celé nefungovalo. 

 Jak to v chlebíčkovém království chodí? Jako doma a vlastně ještě důsledněji. Nejdůležitější podmínkou skladby chlebíčků je chuť. Čerstvost je zřejmá na první pohled a chlebíčky voní přes sklo vitríny lahůdkářství.  Přesně jak to před více než třiceti lety zavedla zakladatelka firmy Jindřiška Šindelářová, která si celý koncept vymyslela a nyní předala svému synovi Jiřímu Kulhánkovi.  

Oba ctí tradici a oba jsou kreativní. Proto vedle chlebíčkové retro klasiky včetně kanapkové verze ideální například pro novoroční oslavy a rauty vymýšlejí i novinky jako jsou fit chlebíčky s dokonale vychucenými pomazánkami na celozrnném chlebu. Jestli někde chcete ochutnat opravdu dobrou řepovou nebo mrkvovou, ale neměli jste dosud odvahu, tak jste na správném místě, u „Libeřských“ vás nejspíš nadchnou.  Takže až se na českobudějovické prodejně jednou objeví jarní chlebíček, nedivte se. Tady se dobře ví, jak ho obyvatelé Českých Budějovic mají rádi a v městských prodejnách  postrádají. Jste přece v lahůdkovém království, kde nic není nemožné.  

Chcete vědět víc? Dozvíte se na www.lahudkycb.cz

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Libeřské lahůdky, chlebíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé milují chlebíček z Libře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.