Počasí dnes-1,5 °C, zítra0,5 °C
Středa 5. února 2025  |  Svátek má Dobromila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního České Budějovice ruchu bilancuje uplynulý rok a otevírá obor Lyceum

PR článek

Přelom roku je vždy časem bilancování. Není tomu jinak i u střední školy, jejímž odborným zaměřením je hotelnictví, gastronomie a cestovní ruch. Žáci i pedagogové školy se podíleli na řadě gastronomických a prezentačních akcích v rámci regionu, ale i v Praze, Lipensku, Mariánských Lázních, Krkonoších a během letních měsíců i v zahraničí, zvláště v Rakousku, Německu a Španělsku.

Úspěchy v soutěžích a ocenění titulem Škola roku 2024

Uplynulý kalendářní rok byl pro školy úspěšný především na poli gastronomickém. Účastnila se řady soutěží včetně té nejprestižnější s názvem Kulinářské umění YOUNG CHEF 2024, kde dva žáci školy změřili své síly s dalšími z celé republiky a jeden z nich Jakub Čížek získal se svým týmem bronzovou medaili. Zcela mimořádného úspěchu se dostalo škole i v instagramové soutěži „Studuj gastro“, kde si škola odnesla stříbrnou plaketu za prezentaci hotelnictví a gastronomie.

Za všechny aktivity na odborném poli se škole dostalo mimořádného ocenění.  Že si školy odborná veřejnost váží, se projevilo na konci roku udělením titulu Škola roku 2024, které si ředitelka školy Mgr. Zdeňka Erhartová převzala v Olomouci na konci listopadu. Jak říká: „Toto ocenění nás těší, protože jsme to právě my, kdo připravuje budoucí generaci.  Napojením na odbornou veřejnost se snažíme realizovat moderní trendy v gastronomii a hotelnictví ve všech vyučovaných oborech ve škole. Je to však pro nás i výzva, abychom neusnuli na vavřínech a hledali nové podněty, kontakty a možnosti uplatnění našich absolventů u nás i v zahraničí.“

Tradiční obory a nový obor Lyceum 2.0

Škola velmi úzce spolupracuje s odbornou veřejností a všichni žáci tříletých učebních oborů Kuchař – číšník v rámci odborného výcviku pracují u zaměstnavatelů především v městě České Budějovice, ale také dle svého bydliště i na dalších místech jihočeského regionu Nejlepší žáci školy oborů Gastronomie a Hotelnictví a turismus nacházejí uplatnění i v resortech a hotelech mimo region a v posledních letech i v zahraničí během zimních i letních sezón, kde jim pomáhá dobré jazykové vybavení.

Škola také aktuálně reaguje na požadavek současného vývoje v rychle se měnícím světě a obtížné rozhodování v 15 letech pro další směřování studia nebo profesní kariéry. Lyceum 2.0 nabízí vedle všeobecného základu hlubší vhled do zvoleného oboru ve vyšších ročnících. Obor má pro profilaci dostatečný počet disponibilních hodin v oblasti cestovního ruchu a jazykového vzdělávání a má velký potenciál pro žáky, kteří chtějí pokračovat ve studiu na vyšších nebo vysokých školách. Tento nový obor znamená všeobecné studium orientované praktičtěji. To je zajímavá volba pro ty, kteří ještě v patnácti letech nemají jasno a postupně hledají, jak se vyprofilovat.

Protože čas rozhodování, kam se absolventi devátých tříd základních škol budou hlásit, se blíží, škola ještě v měsíci lednu pořádá den otevřených dveří a to 29. ledna 2025 od 13:00 do 17:00 hodin a je připravena podat veškeré informace k oborům vyučovaným na škole.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Střední škola, Vyšší odborná škola, cestovní ruch, nový obor, Lyceum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního České Budějovice ruchu bilancuje uplynulý rok a otevírá obor Lyceum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.