Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 16. září 2025, 17:00
České Budějovice se mohou těšit na oslavu, jaká tu ještě nebyla. Bouda Burgers, legenda budějcké gastroscény, slaví 10. narozeniny – a kulaté výročí pojme opravdu ve velkém. V sobotu 20. září 2025 se ČEZ Areál Vltava od 12:00 do 22:00 promění v místo, kde se spojí skvělé jídlo, živá hudba a zábava pro všechny generace. A co je nejlepší? Vstup je zdarma.
Když v roce 2015 otevřeli dva nadšenci svou první malou „boudu“, chtěli ukázat, že burger může být poctivý, lokální a chutný zážitek. O deset let později patří Bouda Burgers mezi stálice jihočeské gastronomie s několika pobočkami a zakládá si na postupech, kde se kvalita nikdy nešidí.
„Bez Budějčáků by Bouda nebyla tím, čím je dnes. Právě jim chceme touto oslavou poděkovat,“ říká zakladatel Petr Hojdánek.
Na oslavě v Areálu Vltava, jehož titulárním partnerem je Skupina ČEZ, nebude chybět hvězdný line-up: na hlavním pódiu vystoupí Petr Kolář, Lipo a energická kapela HRAJETO!.
Zlatý hřeb celé akce: Bouda Burgers se pokusí vytvořit největší burger v Česku – o váze 100 kilogramů. Na takovou podívanou budou Budějce ještě dlouho vzpomínat.
I děti si přijdou na své při malování na obličej, zdobení donutů, kouzelnickém vystoupení, dětské diskotéce nebo u krmení alpak. Dospělí si užijí soutěž v pojídání burgerů nebo si mohou zacvičit s trenérem Kubou Procházkou.

Aby se podařilo vytvořit burger o váze 100 kilogramů, muselo být jasné, že základ – tedy maso – musí být naprosto špičkové. O něj se postará Řeznictví a uzenářství Antoni, rodinná firma s více než třicetiletou tradicí. Na jihu Čech si vybudovala pověst výrobce, který spojuje tradiční řeznické postupy s moderními technologiemi, a díky tomu nabízí svým zákazníkům jen to nejlepší. V nabídce Antoni nechybí čerstvé maso, šunky, salámy, klobásy, párky či uzená masa, a to vždy z lokálních surovin a dochucené pouze přírodním kořením. Právě díky jejich zkušenostem a důrazu na kvalitu vznikne maso, které se stane srdcem rekordního burgeru.
Jenže co by byl burger bez pořádné bunsky – dozlatova propečenému, nadýchanému a vláčnému pečivu, které burger dělá burgerem? Pekařství Křižákovi už třicet let dokazuje, že síla poctivého pečiva tkví v jednoduchosti a poctivé práci. Regionální pekařství s pobočkami v Česku i na Slovensku si zakládá na spolupráci s místními dodavateli a ekologickém přístupu, jejich pece dokonce topí biomasou. Na narozeninovou oslavu Bouda Burgers se Křižákovi pustili do skutečné výzvy: upéct bunsku o průměru 110 centimetrů. To je kousek, který zvládne jen málokdo. Na dotažení každého detailu dohlížel jejich technolog a vedoucí výroby Miloslav Barvík.
S Boudou Burgers spolupracují už několik let – mimo jiné společně vyvinuli i jejich originální bunsku na míru. „Jsme tu pro gastro nadšence, kteří hledají kvalitu a lidský přístup. Nebojíme se zkoušet nové věci – a tento rekordní burger je toho důkazem,“ říkají s úsměvem Křižákovi.
Určitě doražte, je na co se těšit.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám