Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bouda Burgers slaví 10 let! Budějce čeká obří 100 kg burger i hvězdní hosté

PR článek

České Budějovice se mohou těšit na oslavu, jaká tu ještě nebyla. Bouda Burgers, legenda budějcké gastroscény, slaví 10. narozeniny – a kulaté výročí pojme opravdu ve velkém. V sobotu 20. září 2025 se ČEZ Areál Vltava od 12:00 do 22:00 promění v místo, kde se spojí skvělé jídlo, živá hudba a zábava pro všechny generace. A co je nejlepší? Vstup je zdarma.

Od malé boudy k budějcké ikoně

Když v roce 2015 otevřeli dva nadšenci svou první malou „boudu“, chtěli ukázat, že burger může být poctivý, lokální a chutný zážitek. O deset let později patří Bouda Burgers mezi stálice jihočeské gastronomie s několika pobočkami a zakládá si na postupech, kde se kvalita nikdy nešidí.

„Bez Budějčáků by Bouda nebyla tím, čím je dnes. Právě jim chceme touto oslavou poděkovat,“ říká zakladatel Petr Hojdánek.

Narozeniny, jak se patří

Na oslavě v Areálu Vltava, jehož titulárním partnerem je Skupina ČEZ, nebude chybět hvězdný line-up: na hlavním pódiu vystoupí Petr Kolář, Lipo a energická kapela HRAJETO!.

Burger, který vejde do dějin

Zlatý hřeb celé akce: Bouda Burgers se pokusí vytvořit největší burger v Česku – o váze 100 kilogramů. Na takovou podívanou budou Budějce ještě dlouho vzpomínat.

I děti si přijdou na své při malování na obličej, zdobení donutů, kouzelnickém vystoupení, dětské diskotéce nebo u krmení alpak. Dospělí si užijí soutěž v pojídání burgerů nebo si mohou zacvičit s trenérem Kubou Procházkou.

Maso z rukou mistrů

Aby se podařilo vytvořit burger o váze 100 kilogramů, muselo být jasné, že základ – tedy maso – musí být naprosto špičkové. O něj se postará Řeznictví a uzenářství Antoni, rodinná firma s více než třicetiletou tradicí. Na jihu Čech si vybudovala pověst výrobce, který spojuje tradiční řeznické postupy s moderními technologiemi, a díky tomu nabízí svým zákazníkům jen to nejlepší. V nabídce Antoni nechybí čerstvé maso, šunky, salámy, klobásy, párky či uzená masa, a to vždy z lokálních surovin a dochucené pouze přírodním kořením. Právě díky jejich zkušenostem a důrazu na kvalitu vznikne maso, které se stane srdcem rekordního burgeru.

Obří bunska

Kdy, kde, co?

  • 20. září 2025
  • 12:00 – 22:00
  • ČEZ Areál Vltava, České Budějovice
  • Hudební hosté: Petr Kolář, Lipo, HRAJETO!
  • Rekordní burger – 100 kg
  • Program pro děti i dospělé
  • Vstup zdarma

Jenže co by byl burger bez pořádné bunsky – dozlatova propečenému, nadýchanému a vláčnému pečivu, které burger dělá burgerem? Pekařství Křižákovi už třicet let dokazuje, že síla poctivého pečiva tkví v jednoduchosti a poctivé práci. Regionální pekařství s pobočkami v Česku i na Slovensku si zakládá na spolupráci s místními dodavateli a ekologickém přístupu, jejich pece dokonce topí biomasou. Na narozeninovou oslavu Bouda Burgers se Křižákovi pustili do skutečné výzvy: upéct bunsku o průměru 110 centimetrů. To je kousek, který zvládne jen málokdo. Na dotažení každého detailu dohlížel jejich technolog a vedoucí výroby Miloslav Barvík.

S Boudou Burgers spolupracují už několik let – mimo jiné společně vyvinuli i jejich originální bunsku na míru. „Jsme tu pro gastro nadšence, kteří hledají kvalitu a lidský přístup. Nebojíme se zkoušet nové věci – a tento rekordní burger je toho důkazem,“ říkají s úsměvem Křižákovi.

Určitě doražte, je na co se těšit.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.